Marmorkake i langpanne

600 gram smør
7,5 dl sukker
8 store egg
3 ts bakepulver
12 dl hvetemel
3 dl melk

Lys deig :
6ts vaniljesukker

Mørk deig:
6 ss kakao

– Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. (La mikseren gå en stund mellom hvert egg). Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så inn melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.

– Ta 1/3 av deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao.Ha vaniljesukkeret i resterende 2/3 av deigen.

– Fordel halvparten av den lyse deigen i en stor,bakepapirkledd langpanne. Fordel så den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag. Fordel så resten av den lyse deigen over den mørke. Ta en gaffel og dra gjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert.

– Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter. La kaken avkjøle i langpannen.

– For liten langpanne halveres oppskriften

3 kommentarer
    1. Denne var kjempegod,Jeg laget i 2 brødformer,og siden det er jul så byttet jeg melk med fløte..mmmdigg

    2. Denne røren var utrolig stor, den rant utover og ned i ovnen. Kan med fordel halveres, fikk vasket ovnen etterpå i alle fall….

    3. Jeg har ikke hatt det problemet med denne oppskriften. Jeg antar at du brukte vanlig langpanne til den og ikke liten langpanne. Det var surt at det rant ut over hele ovnen din!!! 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg