Dronnig Mauds dessert

Dette er en enkel dessert og lage og den smaker fantastisk! (men er utrolig mektig 😉

Denne oppskriften gir ca. 4 porsjoner :

3 egg
20 gr sukker
5 plater gelantin
3 dl kremfløte
Grovhakket sjokolade av ønsket slag

Legg gelantinen i 0,5 l kaldt vann og la den ligge der i 7 minutter. Press ut vannet av gelantinen og
legg den i en gryte sammen med 2 ss vann. Smelt den.

Pisk kremfløten til krem.

Pisk eggene og sukkeret til eggedosis.

Bland så eggedosisen sammen med kremen.

Hell litt og litt av gelantinen i krem/egge blandingen og rør forsiktig.

Hakk opp sjokoladen. Egentlig er det mørk kokesjokolade som brukes. Men jeg har valgt
daim sjokolade. Ta den sjokoladen du er mest glad i 😉

Legg så et lag med krem/eggeblandingen i et dessertglass.

Legg så et lag med hakket sjokolade. Og fortsett sånn lag for lag til du har fylt
dessertglasset passelig opp.

La så desserten stå noen timer i kjøleskap før den serveres. Helst samme dag.
Jeg hadde ikke det for hånden da jeg lagde disse, men noen friske bær gjør seg veldig
godt sammen med denne desserten 🙂

2 kommentarer
    1. Hei og hå.. der hadde jeg jammen glemt å skrive sukker.. Men det er sukker det skal være.. Skal rette på det med en gang 😀 Takk Ingunnsen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg