Dronnig Mauds dessert

Dette er en enkel dessert og lage og den smaker fantastisk! (men er utrolig mektig ;)

Denne oppskriften gir ca. 4 porsjoner :

3 egg
20 gr sukker
5 plater gelantin
3 dl kremfløte
Grovhakket sjokolade av ønsket slag

Legg gelantinen i 0,5 l kaldt vann og la den ligge der i 7 minutter. Press ut vannet av gelantinen og
legg den i en gryte sammen med 2 ss vann. Smelt den.

Pisk kremfløten til krem.

Pisk eggene og sukkeret til eggedosis.

Bland så eggedosisen sammen med kremen.

Hell litt og litt av gelantinen i krem/egge blandingen og rør forsiktig.

Hakk opp sjokoladen. Egentlig er det mørk kokesjokolade som brukes. Men jeg har valgt
daim sjokolade. Ta den sjokoladen du er mest glad i ;)

Legg så et lag med krem/eggeblandingen i et dessertglass.

Legg så et lag med hakket sjokolade. Og fortsett sånn lag for lag til du har fylt
dessertglasset passelig opp.

La så desserten stå noen timer i kjøleskap før den serveres. Helst samme dag.
Jeg hadde ikke det for hånden da jeg lagde disse, men noen friske bær gjør seg veldig
godt sammen med denne desserten :)

2 kommentarer

Ingunnsen

03.apr.2012 kl.12:06

Er det sukker det er 20 gram av? Det så veldig godt ut,ja :)

kakeanne

03.apr.2012 kl.14:33

Hei og hå.. der hadde jeg jammen glemt å skrive sukker.. Men det er sukker det skal være.. Skal rette på det med en gang :D Takk Ingunnsen :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

30, Vennesla

Jeg er 30 år,gift og har 2 flotte gutter på 2 og 5 år.Min store hobby er kakebaking :) Følg gjerne min andre blogg der jeg skriver om livet med og etter en kreftdiagnose. http://abbs.blogg.no/

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits