Perfekt og luftig sukkerbrød.

Denne oppskriften på sukkerbrød slår aldri feil etter min mening. Det blir flott og luftig hver gang.
Trikset ligger i å piske eggedosisen lenge. Jeg pleier å kjøre det så lenge at jeg er på den sikre siden! :)

Her har du oppskrift til 26 cm form:

6 egg
2 dl Sukker
3 dl Hvetemel
1 ts bakepulver

 Her har du oppskrift til langpanne:

10 egg
3,3 dl sukker
5 dl Hvetemel
1,5 ts bakepulver

- Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Pisk gjerne i 5-10 minutter.

- Sikt i hvetemel og bakepulver.

- Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

- Ha røren i formen. Her lager jeg sukkerbrød i langpanne.

- Stek sukkebrødet i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
- Når det er ferdig slår du av ovnen og lar kaken stå til den er kald.
- Unngå å åpne ovnsdøren hvis du kan under hele stekeprosessen
  og mens det kjølner. Da får du best resultat :)


 

10 kommentarer

Anine

02.08.2013 kl.14:05

Er det en feil i oppskrifta til langpanne? Den inneholder mindre sukker enn springform- oppskrifta.

kakeanne

05.08.2013 kl.20:38

Ja, her var det en feil! Har rettet opp i det nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det :)

Lene

04.04.2014 kl.08:24

Skal prøve meg på denne nå 😊

Hvor i ovnen setter du den? Nederst?

kakeanne

11.04.2014 kl.20:34

Hei,
Jeg setter den midt i ovnen.
Ser jeg er litt seint ute med å svare. Jeg er i utlandet og jobber. Så jeg har ikke fått sjekket bloggen i det siste.

Mette

09.08.2014 kl.11:15

hei, nå har jeg prøvd sukkerbrødet med 10 egg til langpanne og det ble helt perfekt! Fulgte rådet om å la det kjølne i ovnen med lukket dør, helt supert! Mine sukkerbørd bruker å dette ned på midten, dette gjorde ikke det så nå skal jeg bruke denne oppskriften heretter :-)

kakeanne

13.08.2014 kl.00:11

Så gøy å høre :)

Renate

04.05.2016 kl.12:10

Hei! Steker du den runde like lenge som langpanna??

kakeanne

09.05.2016 kl.16:08

ja, like lenge :)

linn camilla

03.09.2016 kl.12:43

Hei et tips som gjør denne kaka enda bedre er å ta sukker og egg i en bolle røre det over vannbad til sukkerkrystallene forsvinne ca 5 min. Rør så dette 10 min i miksmaster. Dere etter sikt det tørre i. Ha gjerne litt vaniljestang i røra da gir bunnen enda mere smaker ;)

kakeanne

05.09.2016 kl.17:58

Takk for tipset Linn Camilla :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

35, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits