12-øres

12-øres er en stor favoritt hos meg. Rykene fersk er jo aller best! Og helst med melis og kokos!
12-øres er det navnet vi sørlendinger har på skolebolle.

Du trenger:

12 dl mel
150 gram sukker
2 ts kardemomme
50 gram gjær (tørr eller fersk)
200 gram smør
5 dl Hel melk

– Ha alt det tørre i en bolle. Bruker du tørr gjær har du den også opp i nå.

– Ha i smøret og smuldre det sammen med det tørre.

– Ha opp i lunka melk. Bruker du fersk gjær så rører du den ut i den lunka melka.

– Rør alt godt sammen.

– Sett deigen til heving i ca 30 minutter. 
  Har du dampovn så er hevefunksjonen på denne genial!

– Ha deigen på en benk dekket med mel og lag passelig store boller.
  Vil du ha rosiner ta dette i nå.

– Gjør dem litt avlange og flate. Og legg dem på et stekebrett.

– Fyll dem med litt vaniljekrem.
  Hjemmelaget er jo aller best. Oppskrift finner du her.

– Pisk et egg og smør egg på bollene.

– Stekes i ovnen på 220 grader i 15 minutter.

Avkjøl litt og ta gjerne på melis og kokos hvis du er glad i det.

Så er det bare å kose seg med fersk 12-øres og en deilig kopp kaffe 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg