Enkle og nydelige horn

Det er påske! Da er det deilig å ha noe ekstra godt til frokost 🙂
Her i huset har det blitt nybakte horn 2 dager allerede og det blir sikkert flere.
Dette er en enkel oppskrift og ta ikke allverdens med tid å lage hvis man har lyst til å ha nybakte horn til frokosten 🙂

 

Du trenger :

600 gram Hvetemel
1 pk tørrgjær
1,5 ts bakepulver
2 ts sukker
1,5 ts salt
2 dl melk
2 dl vann
4 SS nøytral olje

egg til pensling
Valmuefrø

Ha det alt det tørre i en kjøkkenmaskin.

– Lunk melken og vannet til det blir fingervarmt. Ha opp i oljen.

– Hell melkeblandingen opp i det tørre.
  La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 til 10 minutter slik at deigen blir eltet godt.

– La deigen heve i ca 15 minutter.

– Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to. Kjevle ut til sirkler.
  Skjær sirklene i 8 biter. (som en pizza)

– Rull bitene til horn. Start med den breieste delen og rull innover til
  tuppen kommer på utsiden av hornet.

– Legg hornene på stekebrett og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

– Pensle hornene med pisket egg og hell på valmuefrø.

– Stek i ovnen på 200 grader i ca. 14 minutter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg