Havregryns brød

Dette er et enkelt og kjempegodt brød med havregryn.

Du trenger :

1 liter vann
1 SS salt
5 dl Havregryn
18 dl hvetemel
50 gram gjær

Ha lunket vann, salt og havegryn i en bolle.
Rør sammen.

Ha 10 dl hvetemel og tørrgjær opp i røren.
Rør sammen.

Ta så resten av melet og ta litt av gangen. Slutt å ha i mer mel
når deigen så vidt slipper bollen. Rør deigen godt sammen.

La deigen heve i 2 timer under et kjøkkenhåndkle.
Eller hvis du har dampovn så bruk gjerne heve funskjonen på den.
Ha deigen inni dampovnen på 40 grader i 1,5 time.

Ha så deigen på et hvetemelkledd bord og kna godt.
Del deigen i to like store emner. Kna godt og form dem til
runde eller ovale brød. Ha de på en bakepapirkledd stekeplate.
Skjær noe snitt i brødene med en skarp kniv.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve 1 time.

Smør brødene med litt vann og ha over litt hvetemel.
Settes på nederste rille i forvarmet ovn på 275 grader i 10 minutter.
Skru så ned varmen til 200 grader og stek i ytterlige 20 minutter.
La så brødene kjølne litt før du skjærer i dem.

Så er det bare å skjære seg noen deilige brødskiver og ha på
det beste man vet. Finne seg en god kopp te eller kaffe og
bare kose seg :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

31, Vennesla

Jeg er 31 år,gift og har 2 flotte gutter på 4 og 6 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits