Havregryns brød

Dette er et enkelt og kjempegodt brød med havregryn.

Du trenger :

1 liter vann
1 SS salt
5 dl Havregryn
18 dl hvetemel
50 gram gjær

Ha lunket vann, salt og havegryn i en bolle.
Rør sammen.

Ha 10 dl hvetemel og tørrgjær opp i røren.
Rør sammen.

Ta så resten av melet og ta litt av gangen. Slutt å ha i mer mel
når deigen så vidt slipper bollen. Rør deigen godt sammen.

La deigen heve i 2 timer under et kjøkkenhåndkle.
Eller hvis du har dampovn så bruk gjerne heve funskjonen på den.
Ha deigen inni dampovnen på 40 grader i 1,5 time.

Ha så deigen på et hvetemelkledd bord og kna godt.
Del deigen i to like store emner. Kna godt og form dem til
runde eller ovale brød. Ha de på en bakepapirkledd stekeplate.
Skjær noe snitt i brødene med en skarp kniv.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve 1 time.

Smør brødene med litt vann og ha over litt hvetemel.
Settes på nederste rille i forvarmet ovn på 275 grader i 10 minutter.
Skru så ned varmen til 200 grader og stek i ytterlige 20 minutter.
La så brødene kjølne litt før du skjærer i dem.

Så er det bare å skjære seg noen deilige brødskiver og ha på
det beste man vet. Finne seg en god kopp te eller kaffe og
bare kose seg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg