Bestemors Pavlova

Pavlova slår aldri feil. Alltid godt enten til kaffebesøk,helgekos eller til fest.
Og enkelt å lage er det også 🙂

Du trenger:

6 eggehviter
375 gram sukker
1,5 ts maizena
1,5 ts hvitvinseddik

Vaniljekrem (Gjerne hjemmelaget)
Pisket krem
Bær/Frukt

 

Ha eggehvitene i en tørr,ren bolle.
Visp de langsomt til de danner et mykt skum.
Sett hastigheten opp.

Når skummet danner stive
topper har du i sukker litt av gangen.
Visp godt mellom hver gang.

Ha så i siktet maizena og hvitvinseddik.
Vend det forsiktig inn med en slikkepott.

Tegn en sirkel rundt en 26 cm springform på et bakepapir.
Vil du bruke sprøytepose til marengsbunnen anbefaler jeg
å bruke en stor tip.Her har jeg brukt Wilton 6B tip.

Du trenger selvsagt ikke bruke noe sprøytepose.
Du kan fordele ut marengsen i sirkelen.
Lag en god Forhøyning på kanten.
Ha bunnen i forvarmet ovn på 160 grader. Stek i 1 time.
Slå av ovnen og åpne døren. La kaka avkjøles inne i ovnen.

Sett den kalde marengsbunnen på et fat og fyll den med
vaniljekrem. Gjerne hjemmelaget. Oppskrift finner du her.

Ha pisket krem over vaniljekremen.

Pynt med friske bær eller annen frukt du er glad i.
Less godt på 🙂

Så er det bare å spise og kose seg til man skjems…
..og litt til 🙂

2 kommentarer
    1. Det så deilig ut. Vi skal ha familietreff om noen uker og jeg har lurt litt på om vi skal servere en kake der og isåfall hva slags kake vi skal velge. Men nå tror jeg det er avgjort. Skriver ut denne oppskriften jeg. Den må jo bare alle like 🙂 Takk for tipset og kos deg masse med kaken 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg