Sjokoladetrøffel Cupcakes

Dette er sabla mektig, men fantastisk godt 🙂

Du trenger :

Bunn:

4 eggehviter
150 gram melis
175 gram peanøtter (kan byttes ut med mandler hvis du foretrekker det)

Sikt melisen.

Pisk eggehvitene i 5 minutter.

Ha melisen opp i litt av gangen og pisk 5 minutter til.

Finhakk peanøttene (jeg bruker maskin til dette)
 og  vend dem inn i marengsen.

Jeg bruker store cupckaes former. Du kan selvfølgelig også bruke
vanlige muffinsformer om du ønsker en mindre porsjon.
Ha opp i en god spiseskje med marengsen i hver form.

Stek dem i ovnen på 175 grader i ca 13-16 minutter avhengig av
ovnen din. De skal bli lyse brune.

Sjokoladetrøffelen :

3 dl fløte
100 gram 70% sjokolade
200 gram mørk kokesjokolade (Kan byttes ut med lys om du ønsker mildere smak)
1 SS smør
0,5 dl sterk kaffe (kan sløyfes)

Kok opp fløten og ta den av platen.
Ha opp i sjokoladen, smøret og kaffen.

Rør rundt til alt er smeltet.

Fordel sjokoladefyllet på marengsbunnene.
Sett dem i kjøleskapet til fyllet stivner.

Italisensk Marengs:

375 gram sukker
1,5 dl vann
6 eggehviter
2 dobble daim (kan sløyfes)

Kok opp vann og sukker til en sirup.

Visp eggehvitene til de er halvstive.
Hell så sukkersirupen i en tynn stråle opp i eggehvitene mens
kjøkkenmaskinen går.

Pisk kraftig til marengsen er blank og har blitt romtemperert.

Grovhakk daimen og vend inn i  marengsen.

Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt på cupcakesen.
Eller bruk en spiseskje.

Bruk en creme brulee brenner så får de en fin farge.

Nam nam…

God søndag 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg