Hjemmelagde knekkebrød

Disse hjemmelagde knekkebrødene er veldig enkle å lage.
De smaker så mye, mye bedre enn de du får kjøpt i butikken 🙂

Du trenger :

4 dl sammalt rug grov
4 dl havregryn
1dl Linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

*Grovt salt

Sett på ovnen på varmluft 180 grader. 
  Har du ikke varmluft så setter du ovnen på 160 grader.

Ha alt det tørre i en bolle. Bland det godt sammen.

Ha opp i vannet og rør sammen.

Ta fram 3 bakepapirkledde steke brett. ( evt 3 1/2 brett )
  Ha på litt av knekkebrød blandingen på et brett og bruk
  hendene til å trykke det ut. Trykk det så tynt som mulig.
  Blir det for tykt vil ikke knekkebrødene bli sprø.
  
(Fukt hendene med vann mens du holder på. Da er det lettere å
  få trykket det ut uten for mye kliss )

Strø over grovt salt. (Kan sløyfes)

Bruker du varmluft kan du sette inn 3 brett samtidig.
  Har du ikke det steker du ett brett av gangen.

– Ha knekkebrødene inn i ovnen i 10 minutter.
  Etter 10 minutter tar du de ut og kutter de opp i passelig
  knekkebrød størrelse.
Ha knekkebrødene inn i ovnen igjen i ca. 30-35 minutter.

– La knekkebrødene bli kalde. Knekk de fra hverandre og oppbevar
  dem i en tett boks. (Jeg bruker blant annet julekake boks)

God helg =)


4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg