Enkel Eplekake i langpanne

Du trenger:

6 egg
400 gram sukker
2,2 dl kremfløte eller h-melk
150 gram smør
450 gram hvetemel
3 ts bakepulver
Epler ( Jeg bruker 10 mellomstore epler – fyll med så mye eller så lite epler du ønsker 🙂 )
kanel

– Forvarm ovnen til 200 grader.

– Visp egg og sukker til eggedosis.
– Smelt smøret og ha så opp i fløten/melken.
– Hell en jevn tynn stråle av smør/fløte blandingen opp i eggedosisen mens du visper.
– Ha hvetemel og bakepulver opp i og visp godt sammen.

– Ha røren over i en bakepapirkledd langpanne.
– Strø over et jevnt lag med kanel.

– Skrell eplene og skjær de opp i passelige biter.
– Dekk langpannen med eplebitene.
  Dytt eplebitene godt ned i røren.

– Stek eplekaken midt i ovnen i 35 minutter.

– Server gjerne med krem eller vaniljeis.

Deilig på en høstkveld som denne som det pøsregner ute og det er
godt og varmt inne 🙂

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg