Marshmallow snurrer

Hjemmelaget Marshmallow snurrer.
Tidkrevende å lage, men nam så godt det er.

Du trenger:

500gram lys sirup
480 gram sukker
3 ts vaniljesukker
140 gram vann

1,5 pose gelantinpulver
190 gram vann

*Bringebærekstrakt

 

– Ha sirup, sukker,vaniljesukker og 140 gram vann i en gryte.

– Kok opp og la det småkoke i 8 minutter.

– Ha 190 gram vann og gelantinpulver i en kjøkkenmaskin.
  Kjør maskinen på middels hastighet til gelantinpulveret er oppløst i vannet.

– Hell sirupblandingen opp i gelantinen mens maskinen går på lav hastighet.

–  Sett opp hastigheten og la den kjøre i 15-20 minutter.
   Det skal bli en tykk, luftig masse.

– Fordel massen i boller. Jeg vil ha tre farger. Du kan ta flere om du ønsker.

– Rør inn fargen.

– Ønsker du kan du ha i smak. I den rosa hadde jeg i *bringebærekstrakt.

– Legg ut bakepapir og sikt over melis slik at massen ikke henger seg fast.

– Bruk en sprøytepose med en rundt tip. Jeg bruker wilton tip nr.12.

– sprøyt ut lange snorer. Legg en snor av hver farge ved siden av hverandre.
 La de tørke til neste dag

– Sikt melis over snorene slik at ikke de blir klissete å jobbe med.

– Løsne en snor av hver farge. Legg de ved siden av hverandre.
  Ha en tannpirker igjennom snorene i den ene enden. Snurr sammen.
  Ha en tannpirker igjennom snorene i den andre enden.
  La de ligge å tørke på benken til dagen etter.

– Jeg har prøvd å lage en video. Slik at dere kan se hvordan jeg lager
  snurrene. Gjorde dette uten hjelp med en iphone så den er ikke super.
  Men håper den kan være til litt hjelp.

video:marsh
– Dagen etter kan du kuttet opp snurrene i passe lengder.
Har du lyst kan du jo droppe hele snurrene og bare lage topper med
marshmallows som jeg har gjort under. Eller du kan helle massen i en form
å kutte opp i firkanter eller bruke utstikkere når massen er tørket 🙂
Dette er en kjempefin vertinne gave eller en oppmerksomhet til naboen til jul 🙂

Ha en søt uke 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg