Sitronpai med marengs

Paibunn :

175 gram hvetemel
100 gram kaldt smør i terninger
15 gram melis
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann

. Ha mel, smør, melis, eggeplommen og vann i en Food prosessor.
  Miks det sammen til det begynner å binde seg.

– Ha deigen over på en melete overflate og jobb godt med deigen til den
  er glatt og fin.

– Smør en paiform med smør og ha i litt hvetemel.

– Kjevle deigen så tynn som mulig.

– Ha deigen over i paiformen.
  Ikke vær redd om den sprekker litt. Det er bare å lappe litt, det vil ikke
  synes likevel 😉 Sett pai bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.

– Stek pai bunnen på 200 grader i 12 minutter. Skru ned ovnen til 180 grader.

Fyll:

2 dl fløte
6 egg
2,5 dl sukker
3 sitroner

– Bruk et rivjern til å rivet av skallet på sitronene.
  Pass på at du bare får med det gule.

– Press ut saften av de tre sitronene. Husk å sil saften slik at du ikke får
  med steiner.

– Bland egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin.

– Tilsett sitronsaften.

– Og sitronskallet.

– Miks det godt sammen.

– Hell fyllet over pai bunnen og ha den tilbake i ovnen på 180 grader i
  ca. 30 minutter. Avkjøl paien.

Marengs:

6 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl melis

– Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin og visp til det blir en tykk marengs.
– Ha opp i sukker og visp litt til.
– Ha til slutt opp i siktet melis. Visp til du får en blank, glatt marengs.

– Ha marengsen i en sprøytepose.
¨

– Sprøyt små topper på sitronpaien. Du kan selvfølgelig bare bre over
  marengsen med en slikkepott.

– Brenn så marengsen med en liten gassbrenner.

 

Så er paien klar til servering 🙂


1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg