Sitronpai med marengs

Paibunn :

175 gram hvetemel
100 gram kaldt smør i terninger
15 gram melis
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann

. Ha mel, smør, melis, eggeplommen og vann i en Food prosessor.
  Miks det sammen til det begynner å binde seg.

- Ha deigen over på en melete overflate og jobb godt med deigen til den
  er glatt og fin.

- Smør en paiform med smør og ha i litt hvetemel.

- Kjevle deigen så tynn som mulig.

- Ha deigen over i paiformen.
  Ikke vær redd om den sprekker litt. Det er bare å lappe litt, det vil ikke
  synes likevel ;) Sett pai bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.


- Stek pai bunnen på 200 grader i 12 minutter. Skru ned ovnen til 180 grader.

Fyll:

2 dl fløte
6 egg
2,5 dl sukker
3 sitroner

- Bruk et rivjern til å rivet av skallet på sitronene.
  Pass på at du bare får med det gule.

- Press ut saften av de tre sitronene. Husk å sil saften slik at du ikke får
  med steiner.

- Bland egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin.

- Tilsett sitronsaften.

- Og sitronskallet.

- Miks det godt sammen.

- Hell fyllet over pai bunnen og ha den tilbake i ovnen på 180 grader i
  ca. 30 minutter. Avkjøl paien.

Marengs:

6 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl melis

- Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin og visp til det blir en tykk marengs.
- Ha opp i sukker og visp litt til.
- Ha til slutt opp i siktet melis. Visp til du får en blank, glatt marengs.

- Ha marengsen i en sprøytepose.
¨

- Sprøyt små topper på sitronpaien. Du kan selvfølgelig bare bre over
  marengsen med en slikkepott.

- Brenn så marengsen med en liten gassbrenner.

 

Så er paien klar til servering :)



Én kommentar

Kamilla Haaland

19.02.2015 kl.21:39

så knallgodt ut!

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

33, Vennesla

Jeg er 33 år,gift og har 2 flotte gutter på 6 og 8 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits