Sitronpai med marengs

Paibunn :

175 gram hvetemel
100 gram kaldt smr i terninger
15 gram melis
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann

. Ha mel, smr, melis, eggeplommen og vann i en Food prosessor.
Miks det sammen til det begynner binde seg.

- Ha deigen over p en melete overflate og jobb godt med deigen til den
er glatt og fin.

- Smr en paiform med smr og ha i litt hvetemel.

- Kjevle deigen s tynn som mulig.

- Ha deigenover i paiformen.
Ikke vr redd om den sprekker litt. Det er bare lappe litt, det vil ikke
synes likevel ;) Sett pai bunnen i kjleskapet i 30 minutter.


- Stek pai bunnen p 200 grader i 12 minutter. Skru ned ovnen til 180 grader.

Fyll:

2 dl flte
6 egg
2,5 dl sukker
3 sitroner

-Bruk et rivjern til rivet av skallet psitronene.
Pass p at du bare fr med det gule.

- Press ut saften av de tre sitronene. Husk sil saften slik at du ikke fr
med steiner.

- Bland egg, sukker og flte i en kjkkenmaskin.

- Tilsett sitronsaften.

- Og sitronskallet.

- Miks det godt sammen.

- Hell fyllet over pai bunnen og ha den tilbakei ovnen p 180 grader i
ca. 30 minutter. Avkjl paien.

Marengs:

6 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl melis

- Ha eggehviter i en kjkkenmaskin og visp til det blir en tykk marengs.
- Ha opp i sukker og visp litt til.
- Ha til slutt opp i siktet melis. Visp til du fr en blank, glatt marengs.

- Ha marengsen i en sprytepose.

- Spryt sm topper p sitronpaien. Du kan selvflgelig bare bre over
marengsen med en slikkepott.

- Brenn s marengsen med en liten gassbrenner.

S er paien klar til servering :)



n kommentar

Kamilla Haaland

19.02.2015 kl.21:39

s knallgodt ut!

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

33, Vennesla

Jeg er 33 r,gift og har 2 flotte gutter p 6 og 8 r.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits