Iskake med nougat, oreo kjeks og varm bringebærsaus

Iskaken

Bunn

Du trenger :

200 gram chocolate chip cookies (safari eller liknende)
90 gram mykt smør

– Knus kjeksen til fine smuler. Gjerne i en food prosessor.

– Bland smøret godt sammen med den knuste kjeksen.

– Finn fram en 26 cm rund kakeform. Dekk bunnen med plastfolie.
  Pass på at du har nok slik at du får strammet den godt under kake ringen.

– Trykk ut kjeksblandingen til en jevn bunn i formen.

Fyll

2 liter vanilje iskrem ( La den stå på benken en stund slik at den er tålig myk)
10 Oreo kjeks (eller en annen kjeks du er glad i)
100 gram nougat (fryst!)
3 dl fløte

– Kutt opp den frosne nougaten i små biter (ertestørrelse)

– Kutt opp Oreo kjeksen i passelig store biter.

– Visp kremen i en kjøkkenmaskin slik at den danner myke topper
  (ikke stivpisket)

– Ha opp i litt og litt av vaniljeisen i kremen og visp godt mellom hver gang.

– Ha opp i Oreo kjeksen og nougaten og bland godt.

– Ha fyllet over i formen med kjeksbunnen, dekk den til med aluminiumsfolie
  og sett den i frysen.

Sausen

400 gram frosne bringebær
50 gram melis
litt sitronsaft

– Ha de frosne bringebærene, melisen og litt sitronsaft opp i en gryte.
  La det begynne og koke og sett det på svak varme slik at det småkoker
  i 3-4 minutter. Smak til om du ønsker sausen søtere eller surere og ha i
  mer av melis eller sitron i så fall.

– Ha sausen over i en food prosessor eller liknende. Og kjør sausen til den
  blir en pure.

– Sil sausen slik at du blir kvitt frøene.

– Varm sausen opp rett før servering.

– Når du skal servere iskaken. Ta et håndkle og dynk i glovarmt vann.
  Legg dette rundt formen. Da slipper iskaken lettere fra formen.
  Ta en kniv forsiktig langt kanten.

– Ta fram folie fra undersiden av formen og dra dette av mens du løfter
  kaken over på et kakefat.

Da har du en nydelig og enkel iskake klar til servering 🙂
Serveres med varm bringebærsaus 🙂

2 kommentarer
    1. Hello!
      Nå har jeg sett litt rundt på bloggen din, og du har en utrolig blogg! Jeg er helt klart ny leser, og gleder meg til å lese flere innlegg 🙂
      Derfor hadde jeg blidt kjemepeglad for kommentar tilbake!!
      Ps vis du har snapchat legg meg gjerne til, jeg heter milleblogg 🙂
      Ha en fin dag videre<3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg