Baguetter og hvitløkssmør

Deilige, sprø, hjemmelagde baguetter.

Baguetter:

700 gram hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørrgjær
4,7 dl lunket vann

- Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin bolle.

- Hell det lunka vannet over det tørre.

- Kjør det godt sammen i en kjøkkenmaskinen.

- La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.

- Ha deigen ut på et melet underlag. Kna deigen og del den så i 3 - 4 emner.

- Kjevle hvert emne ut til et rektangel. 

- Begynn i den ene enden og rull deigen sammen.
  (Slik som du gjør med eks skillingsboller)

-Knip sammen skjøtene.

- Knip sammen endene.

- Legg baguettene på en bakepapirkledd plate.
  Skjær snitt på baguettene på langs. La de heve i 30 minutter.

- Bland en eggeplomme med et par spiseskjeer vann.

- Smør egget på baguettene og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20
  minutter.

Nam.. knasende, gode baguetter :)

 

Hvitløkssmør:

150 gram mykt smør
Presset hvitløk
tørket el fersk gresssløk
Paprikakrydder

- Ha mykt smør i en bolle.
  Ha opp i hvitløk, gressløk og paprikakrydder.
  Her må du smake deg frem slik at det blir etter din smak.

- Rør godt sammen med en mikser.

Enkelt og godt hvitløkssmør til de deilige baguettene.

Perfekt sammen med hjemmelagd lasagne ;)




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

33, Vennesla

Jeg er 33 år,gift og har 2 flotte gutter på 6 og 8 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits