Sommerlig ostekake med jordbær og sitron

En frisk og deilig sommer kake 🙂

Formen :

– Før du begynner med kaken. Klargjør en 26 cm form.
Klipp strimler av bakepapir slik at de er på høyde med kake ringen.

– Smør kake ringen med smeltet smør og fest på bakepapirstrimlene.
Skal du ha kaken over på et kakefat etterpå er det lurt og også dekke bunnen med bakepapir.

Bunn :
Du trenger:

300 gram digestive kjeks
150 gram mykt smør

– Ha kjeksen i en brødpose. Finknus kjeksen med en kjevle.

– Ha kjeksen i en bolle sammen med det myke smøret.
Bruk fingrene og bland det godt sammen til en deig.

– Ha deigen over i kakeformen. Dytt den godt utover til det blir en jevn bunn.

Fyll:
Du trenger:

2 Pk sitron gele – 6 dl vann
1 Pk naturelle ost (125 gram)
1 SS vaniljesukker
100 gram melis
1/2 boks rømme
3 dl Kremfløte
Jordbær (ca. 1 til 1,5 kurv)

– Lag gele som på pakken, men med 6 dl vann. Ta ut 2,5 dl gele til toppen.
Avkjøles til finger temperatur.

– Bland sammen ost, melis og vaniljesukker med en gaffel.

– Pisk fløten til krem.

– Bland osteblandingen i kremen.

– Kutt opp jordbær i skiver til pynt på kanten av formen.

– Kutt også opp jordbær som skal i kaken.

– Legg jordbær langs kanten av kakeformen.

– Hell geleen opp i kremen og bland godt.

– Hell ca. halvparten av kremen i kakeformen.

– Ha i jordbær i midten av kaken. Sett den i frysen i ca. 20 minutter.

– Hell så over resten av kremen slik at den dekker jordbærene.
Sett den i frysen i ca. 20 minutter.

– Kutt et hakk på toppen av en del jordbær slik at det ser ut som hjerter.

– Pynt med dem 🙂

– Hell geleen du har spart forsiktig over toppen.
Pass på så jordbærene ikke begynner å flyte. Du trenger bare et tynt lag gele.
Det er ikke sikkert du trenger all geleen du har satt til side.
Sett kaken i kjøleskapet til geleen er stivnet.

– Ta forsiktig av kake ringen og fjern bakepapiret langs kanten av kaken.

Kaken er klar til servering 🙂

 

God sommer 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg