Profiteroles med vanilje krem

En deilig liten godbit. Perfekt for ha i frysen nr besk plutselig dukker opp.

Du trenger:

2,5 dl vann
80 gram smr
150 gram mel
en klype salt
2 ts sukker
3 egg

Vaniljekrem - her er oppskrift p hjemmelaget.

- Sett stekeovnen p 220 grader. Kok opp vannet.

- Skru ned varmen litt og la smret smelte i vannet.
Ta s gryten av platen.

- Sikt melet og ha opp i salt og sukker.

- Sett gryten p svak varme og ha opp i alt melet p en gang.

- Rr godt til du fr en deig som faller fra kantene. Ta av platen og la
deigen avkjle i 5 minutter.

- Ha opp i ett og ett egg. (Visp egget lett fr du har det opp i gryten)

- Rr godt mellom hvert egg. Deigen skal bli glatt og blank.

- Legg p sm baller av deigen p et bakepapirkledd steke brett med enten
skje eller sprytepose. Sett brettet i stekeovnen og skru ned temperaturen til 195 grader.
Stekes i ca. 20-25 minutter.

- Skru av ovnen. Ta ut profiterolene og stikk et lite hull p siden av hver.
Sett de s tilbake i ovnen som er skrudd av! Og la de st i 5-6 minutter til.
Ta ut profiterolene og avkjl helt.

- Fyll en sprytepose med vaniljekrem.

- Stikk spryteposen inn i samme hull som du lagde tidligere og fyll opp profiterolene
med vaniljekrem.

Pynt gjerne med litt sjokoladesaus p toppen og server :)

n kommentar

lisarorvik

01.10.2015 kl.08:09

Dette s kjempe godt ut, ha en grning dag :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

34, Vennesla

Jeg er 34 r,gift og har 2 flotte gutter p 6 og 8 r.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits