Profiteroles med vanilje krem

En deilig liten godbit. Perfekt for å ha i frysen når besøk plutselig dukker opp.

Du trenger:

2,5 dl vann
80 gram smør
150 gram mel
en klype salt
2 ts sukker
3 egg

Vaniljekrem - her er oppskrift på hjemmelaget.

- Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp vannet.

- Skru ned varmen litt og la smøret smelte i vannet.
Ta så gryten av platen.

- Sikt melet og ha opp i salt og sukker.

- Sett gryten på svak varme og ha opp i alt melet på en gang.

- Rør godt til du får en deig som faller fra kantene. Ta av platen og la
deigen avkjøle i 5 minutter.

- Ha opp i ett og ett egg. (Visp egget lett før du har det opp i gryten)

- Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal bli glatt og blank.

- Legg på små baller av deigen på et bakepapirkledd steke brett med enten
skje eller sprøytepose. Sett brettet i stekeovnen og skru ned temperaturen til 195 grader.
Stekes i ca. 20-25 minutter.

- Skru av ovnen. Ta ut profiterolene og stikk et lite hull på siden av hver.
Sett de så tilbake i ovnen som er skrudd av! Og la de stå i 5-6 minutter til.
Ta ut profiterolene og avkjøl helt.

- Fyll en sprøytepose med vaniljekrem.

- Stikk sprøyteposen inn i samme hull som du lagde tidligere og fyll opp profiterolene
med vaniljekrem.

Pynt gjerne med litt sjokoladesaus på toppen og server :)

Én kommentar

lisarorvik

01.10.2015 kl.08:09

Dette så kjempe godt ut, ha en gærning dag :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

34, Vennesla

Jeg er 34 år,gift og har 2 flotte gutter på 6 og 8 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits