Eple og kanel fyll

Dette fyllet smaker deilig av eple og kanel og kan brukes til mange ulike bakverk.
For eksempel pai, skillingsboller, kringle og wienerbrød.

Du trenger:

8 – 10 epler
4 ss smør
6 ss sukker
3 ts kanel
saften av en halv sitron

– Skrell og kutt opp eplene i små biter.

– Jeg kan virkelig anbefale en slik epledeler. Den skreller eplet og lager
fine tynne skiver som gjør det lett å kutte opp.

– Ha 2 ss smør og 3 ss sukker i en gryte på sterk varme.

– Når smøret er smeltet og det bobler ha opp i halvparten av eplene og ha i
1,5 ts med kanel. Rør godt. Skru ned varmen noe og la det småkoke i ca.
15 minutter til eplene er myke og gyldne. Fin fram en ny stor gryte å gjenta
prosessen en gang til med de gjenværende eplene.

– Press ut saften av en halv sitron.

– Når begge grytene med epler er myke og gyldne ha alle eplene opp i den
store gryten. Hell over sitronsaften og rør godt.

– Avkjøl fyllet før du bruker det i bakverk.

 

God helg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg