Dette er en enkel og rask oppskrift på en deilig småkake til jul.
Det jeg liker best med hasselnøttskivene er at de ikke er så søte.
Du trenger:
175 gram mykt smør
1 dl sukker
125 gram hasselnøtter
3 dl hvetemel
2 ss melk
200 gram mørk kokesjokolade
– Rør smør og sukker hvitt.
– Tilsett mel, finhakka hasselnøtter og melk. Rør det godt sammen.
– Rull deigen ut i fingertynne pølser. Legg de på bakepapirkledde stekebrett og skjær dem i 5 cm lange biter. Fordel dem på brettene.
– Stek på 175 grader i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl.
– Smelt sjokoladen i mikroen. Ha den inne i et halvt minutt av gangen på medium varme. Viktig å ha kontroll på smeltingen så sjokoladen ikke blir knudrete.
– Dypp tuppen av bitene i sjokoladen. Bruk gjerne en t-skje til hjelp. Avkjøl i kjøleskap før du legger de i en tett kakeboks.
God helg 🙂