Den ultimate sjokolade cupcaken

Dette er den absolutt beste sjokolade cupcaken jeg noen gang har smakt.
Deilig, mektig og mrk med et senter av ganache.

Ganache

Du trenger:

60 gram mrk kokesjokolade finhakket
60 gram flte
1 ss melis

- Ha alt opp i en liten skl og ha i microen p full styrke til det blir varmt.
ca. 20-30 sekunder.

- Rr til sjokoladen er smeltet og sett s i kjleskapet. Maks 30 minutter!

Cupcakes

Du trenger:

100 gram mrk kokesjokolade finhakket
50 gram kakao
2 dl varm kaffe
130 gram hvetemel
200 gram sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
7ss nytral olje
2 egg
2 ts hvitvins eddik
1 ts vanilje essens

- Ha sjokoladen og kakaoen i en bolle. Hell over den varme kaffen.
Rr til sjokoladen er smeltet og alt er blandet sammen. Sett i kjleskapet i 20 minutter.

- Ha mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.

- Ha olje, egg, eddik og vanilje essens opp i den avkjlte kaffesjokolade blandingen.
Rr godt sammen.

- Ha opp i det trre og rr sammen.

- Fyll opp cupcakes formene ca. 2/3 deler opp.
Ha ca. 1 ts ganache p toppen av hver cupcake.

- Stekes p 180 grader i ca. 15-17 minutter. Avkjl p rist.

Topping

Du trenger:

280 gram usaltet smr mykt
140 gram melis
100 gram kakao
litt salt
260 gram lys sirup
1 ts vanilje essens
220 gram mrk kokesjokolade, smeltet og avkjlt

- Ha smr, melis, kakao og en klype salt i en kjkkenmaskin bolle.
Bland godt til en fin krem.

- Ha opp i sirup, vanilje essens og den avkjlte, smelta sjokoladen.
Bland godt sammen.

- S har du en deilig topping ;)

- Bruk spiseskjeer til ta toppingen p de avkjlte cupcakene eller bruk en sprytepose.
Her har jeg brukt wilton tip 1M.

Pynt gjerne med strssel. Her har min mellomste snn hjulpet meg pynte:)

Til de voksne er et generst drss med Maldon salt utrolig godt p den ste toppingen.

Inn i er et deilig senter av ganache.

S er det bare kose seg og nyte livet med en himmelsk sjokoladebombe og en kopp kaffe!

nsker dere alle en nydelig sndag:-)

n kommentar

Live Levin

03.02.2016 kl.13:47

Cupcakesene s himmelske ut. Super ide det fylle cupcakes med ganache. :D

Skriv en ny kommentar

hits