Fyrstekake i brødform

En god, tradisjonsrik formkake.

Deigen

Du trenger:

115 gram smør
130 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss melk
240 gram hvetemel
1 ts bakepulver

- Rør smør og sukker godt sammen.

- Ha opp i melk og eggeplommer og rør sammen.

- Sikt i hvetemel og bakepulver.Kna det godt sammen til en deig.

- Pakk deigen i plast og la den ligge i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Mandelmassen

Du trenger:

150 gram mandler
150 gram melis
90 gram eggehvite

- Mal mandlene.

- Visp eggehviten i ca. 5 minutter.

- Sikt i melis og visp i noen minutter til. Til du får en stiv marengs.

- Vend inn de malte mandlene forsiktig med en slikkepott.

- Smør en brødform med smør og dekk med hvetemel. Hell av de overflødige melet.

- Ta 2/3 deler av deigen og trykk ut i bunnen av formen og litt opp på kantene.

- Ha mandelfyllet opp i.

- Kjevle ut den gjennværende deigen. Del den i strimler.

- Legg som et rutemønster på kaken og legg en stripe langs kantene.
(Du kan selvsagt være nøye og gjøre det finere enn det jeg har gjort her ;) )

- Smør pisket egg på toppen av deigen.

- Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Følg med på steketiden.
Avkjøl.

Så er det bare å kose seg med et eller flere stykker med deilig fyrstekake.
Selvsagt sammen med en kopp kaffe;)

 

2 kommentarer

lisarorvik

25.02.2016 kl.12:26

Dette så godt ut :)

Katarina Hansen

25.02.2016 kl.12:30

Nam så digg :)

Skriv en ny kommentar

hits