Fyrstekake i brødform

En god, tradisjonsrik formkake.

Deigen

Du trenger:

115 gram smør
130 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss melk
240 gram hvetemel
1 ts bakepulver

– Rør smør og sukker godt sammen.

– Ha opp i melk og eggeplommer og rør sammen.

– Sikt i hvetemel og bakepulver.Kna det godt sammen til en deig.

– Pakk deigen i plast og la den ligge i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Mandelmassen

Du trenger:

150 gram mandler
150 gram melis
90 gram eggehvite

– Mal mandlene.

– Visp eggehviten i ca. 5 minutter.

– Sikt i melis og visp i noen minutter til. Til du får en stiv marengs.

– Vend inn de malte mandlene forsiktig med en slikkepott.

– Smør en brødform med smør og dekk med hvetemel. Hell av de overflødige melet.

– Ta 2/3 deler av deigen og trykk ut i bunnen av formen og litt opp på kantene.

– Ha mandelfyllet opp i.

– Kjevle ut den gjennværende deigen. Del den i strimler.

– Legg som et rutemønster på kaken og legg en stripe langs kantene.
(Du kan selvsagt være nøye og gjøre det finere enn det jeg har gjort her 😉 )

– Smør pisket egg på toppen av deigen.

– Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Følg med på steketiden.
Avkjøl.

Så er det bare å kose seg med et eller flere stykker med deilig fyrstekake.
Selvsagt sammen med en kopp kaffe;)

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg