Kanelboller med glaze

Gjærbakst! Noe så fantastisk!
I går måtte jeg bare lage noen deilige kanelboller til kveldsmaten 🙂

Du trenger:

Deigen:

490 gram hvetemel
75 gram sukker
1 pk gjær
1 ts salt
225 ml melk
55 gram smør
1 egg

Fyll:

Romtemperert smør
sukker
kanel

– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskinbolle. Bruker du tørrgjær har
du den også opp i nå.

– Smelt smøret i melken. La melken avkjøle til fingertempratur.
Bruker du fersk gjær så rører du den ut i melken.

– Ha melken opp i det tørre og la kjøkkenmaskinen gå et par minutter.

– Ha opp i egget og la maskinen gå i ca. 5 minutter.

– Sett deigen til heving hvert fall en time.

– Kjevle ut deigen. Smør på smør og strø over sukker og kanel.
Her styrer du mengden helt selv etter smak og behag.

– Rull deigen sammen.

– Skjær opp i passelige boller. Det blir ca. 16 boller ut av denne deigen.

– Hev bollene i ca. 30 minutter. Pensle med egg og stek på 180 grader
i ca. 30 minutter.

Glaze:

115 gram melis
1 ss smør
1/2 ts vaniljesukker
3-4 ss melk

– Ha melis og vaniljesukker i en liten bolle.
Smelt smøret og ha i melisen. Ta i 2-3 ss melk.
Rør godt. Ha i litt mer melk om nødvendig.
Glazen skal være litt tykk, men flytene nok til å kunne
“drysses” (i mangel på et bedre ord) over bollene.

Dryss litt glaze over en lunken bolle og nyt sammen med din
varme favorittdrikk 🙂

Ha ei nydelig uke!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg