Kanelboller med glaze

Gjrbakst! Noe s fantastisk!
I gr mtte jeg bare lage noen deilige kanelboller til kveldsmaten :)

Du trenger:

Deigen:

490 gram hvetemel
75 gram sukker
1 pk gjr
1 ts salt
225 ml melk
55 gram smr
1 egg

Fyll:

Romtemperert smr
sukker
kanel

- Ha alt det trre i en kjkkenmaskinbolle. Bruker du trrgjr har
du den ogs opp i n.

- Smelt smret i melken. La melken avkjle til fingertempratur.
Bruker du fersk gjr s rrer du den ut i melken.

- Ha melken opp i det trre og la kjkkenmaskinen g et par minutter.

- Ha opp i egget og la maskinen g i ca. 5 minutter.

- Sett deigen til heving hvert fall en time.

- Kjevle ut deigen. Smr p smr og str over sukker og kanel.
Her styrer du mengden helt selv etter smak og behag.

- Rull deigen sammen.

- Skjr opp i passelige boller. Det blir ca. 16 boller ut av denne deigen.

- Hev bollene i ca. 30 minutter. Pensle med egg og stek p 180 grader
i ca. 30 minutter.

Glaze:

115 gram melis
1 ss smr
1/2 ts vaniljesukker
3-4 ss melk

- Ha melis og vaniljesukker i en liten bolle.
Smelt smret og ha i melisen. Ta i 2-3 ss melk.
Rr godt. Ha i litt mer melk om ndvendig.
Glazen skal vre litt tykk, men flytene nok til kunne
"drysses" (i mangel p et bedre ord) over bollene.

Dryss litt glaze over en lunken bolle og nyt sammen med din
varme favorittdrikk :)

Ha ei nydelig uke!

n kommentar

Henriette Celin

25.04.2016 kl.13:19

S deilig! elsker kanelboller ^^

Skriv en ny kommentar

hits