Matcha kjeks

I går fikk jeg testet ut hvordan det er å bake med matcha.
Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver. Vil du lese mer om matcha kan du gjøre det her.

Til matcha kjeks trenger du :

200 gram mykt usaltet smør
100 gram brunt sukker
1ts vanilje essens
2 egg
320 gram hvetemel
1ts bakepulver
4ts Matcha pulver
60 gram hvit sjokolade
60 gram lys kokesjokolade


– Pisk smøret til det får en kremete konsistens.


– Rør inn brunt sukker.


– pisk eggene lett.


– Ha eggene opp i smørblandingen og rør de godt inn.


– Rør inn vanilje essensen.


– Sikt i melet.


– og sikt i bakepulver og matcha pulver.


– Rør det godt inn med en slikkepott.


– Rull deigen til 2 like store pølser.
 Pakk de inn i plastikk og legg de i kjøleskapet i ca. 30 minutter.


– Hakk opp sjokoladen i små biter. Del deigene i ca. 20 biter hver.


– Ta en bit og trykk den flat i hånden. Legg på noen sjokoladebiter.


– Rull biten til en ball og trykk den så flat i midten.


– Stek kjeksene i ovnen på 170 grader i 10 minutter.


– Avkjøles på rist og nytes gjerne sammen med en deilig kopp kaffe 😉
 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg