Berlinerboller

P oppfordring fra min 10 r gamle snn har jeg i helgen prvd meg p berlinerboller.
Resultatet kunne vrt bedre p utseende, men smaken var det ingenting si p.
Jeg har aldri lagd berlinerboller fr. Og blir det til at jeg gjr det igjen s vil jeg nok prve gjre litt endringer.
Jeg legger ved oppskrift og fremgangsmten. Ogs med de endringene jeg tenker prve neste gang.
Og prver du deg s si gjerne hvordan det gikk og om du har noen tips jeg kan ta med meg til neste runde:)

Du trenger :

100 gram Fersk gjr
4 dl melk
200 gram smr
8 egg
1200 gram hvetemel
1 ts kardemomme
8 ss sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

Fyll:
Vaniljekrem - kan anbefale hjemmelaget. Du finner en oppskrift p det her.
Bringebr/jordbr syltety

Olje eller smult til frityren (jeg brukte rapsolje)


- Smuldre opp gjren i bollen til kjkkenmaskinen.


- Smelt smret og ha s melken over. Pass p at vsken er 37 grader.


- Bland alt det trre i en annen bolle.


- Pisk eggene lett sammen i en egen bolle.


- Hell vsken over gjren og rr til gjren er opplst.


- ha s alt det trre og eggene opp i med vsken og elt godt til det
blir en fin deig.


- Sett deigen til heving i ca. 40 minutter. Jeg hevet min i dampovnen p
hevefunksjonen og som du ser s hevet den over bollen.
(Det ble litt av en vaskejobb;))


- Del deigen i 3 deler. Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk.
Bruk en kopp eller et glass til trykke ut rundinger.


- Legg rundinger p et brett. Legg fyll i midten. Legg s en ny runding
p toppen av den andre og trykk godt langs kanten med fingrene for
lukke inne fyllet. Hev de i 20 minutter.


- Jeg har frityrkoker s jeg brukte denne. Men du kan ogs bruke en
tykkbunnet kjele. Jeg satt gradene til 170. Hvor lenge bollene skal vre
i frityren avhenger av strrelsen. Jeg endte p 2,5 minutt per side.
Nr bollene er ferdig tar du de opp med en hullspade og legger de p
papir som ikke loer slik at oljen fr rent av.


- Dypp s bollene i sukker ganske kjapt etter de er kommet opp av
frityren.

 

Her er resultatet etter mitt frste forsk p berlinerboller.

Hvis jeg prver meg igjen. S kommer jeg nok til lage hele boller.
Frityrsteke dem og s bruke en kakespryte til spryte
inn fyllet. Om det blir noe bedre vet jeg ikke. Men det er verdt et forsk.
For selv om berlinerbollene smakte veldig godt. S ble de litt rare i formen;)

Men min 10 r gamle snn var veldig fornyd og da er jo alt vel :-)

Fortsatt god helg:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

35, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits