Hvetestang med vaniljekrem

Etter at jeg lagde berlinerboller på fredag satt jeg igjen med en del vaniljekrem.
Til kveldsmat søndag ble det da hvetestang. Enkelt og veldig godt.

Du trenger:

9 dl hvetemel
50 gram gjær
1 ts kardemomme
1,5 dl sukker
100 gram smør
3,5 dl melk
1 egg

Vaniljekrem - oppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du her.


- Smelt smøret og ha så over melken. Væsken skal være 37 grader.
- Bland alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen.
- Hell væsken over det tørre og ha i egget. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
- La deigen heve i ca. 30 minutter.


- Ha deigen på en melet benk. Del deigen i 4 emner.
- Rull emnene til lange pølser og trykk dem flate.
- Trykk deigen ned med 2 fingre i midten av emnene fra topp til bunn.
- Fyll vaniljekrem i fordypningen.
- La hvetestengene heve i 30 minutter til.
- Sett stekeovnen på 210 grader.

- pisk ett egg lett og pensle på hvetestengene.
- Stek hvetestengene i ca.15 minutter. Avkjøl.

Hvis du vil kan du ha på melis og kokos :)

Så er det bare å kose seg!

Ønsker dere en nydelig uke :)
 

2 kommentarer

lisarorvik

31.01.2017 kl.12:24

Dette så godt ut :)

Iselin Renée

31.01.2017 kl.13:12

Deilig :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

35, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits