Hvetestang med vaniljekrem

Etter at jeg lagde berlinerboller p fredag satt jeg igjen med en del vaniljekrem.
Til kveldsmat sndag ble det da hvetestang. Enkelt og veldig godt.

Du trenger:

9 dl hvetemel
50 gram gjr
1 ts kardemomme
1,5 dl sukker
100 gram smr
3,5 dl melk
1 egg

Vaniljekrem - oppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du her.


- Smelt smret og ha s over melken. Vsken skal vre 37 grader.
- Bland alt det trre i bollen til kjkkenmaskinen.
- Hell vsken over det trre og ha i egget. Elt deigen godt i kjkkenmaskinen.
- La deigen heve i ca. 30 minutter.


- Ha deigen p en melet benk. Del deigen i 4 emner.
- Rull emnene til lange plser og trykk dem flate.
- Trykk deigen ned med 2 fingre i midten av emnene fra topp til bunn.
- Fyll vaniljekrem i fordypningen.
- La hvetestengene heve i 30 minutter til.
- Sett stekeovnen p 210 grader.

- pisk ett egg lett og pensle p hvetestengene.
- Stek hvetestengene i ca.15 minutter. Avkjl.

Hvis du vil kan du ha p melis og kokos :)

S er det bare kose seg!

nsker dere en nydelig uke :)
 

2 kommentarer

lisarorvik

31.01.2017 kl.12:24

Dette s godt ut :)

Iselin Rene

31.01.2017 kl.13:12

Deilig :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

35, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits