hits

Smultinger i frityrkoker

Ja, julen er over. Men det spiller vel ingen trille.
Smultringene er jo like gode hele året spør du meg;)

Du trenger:

700 gram hvetemel
1,5 ts hjortetakksalt
1 boks lettrømme (3 dl)
280 gram sukker
2 ts kardemomme
1,5 dl fløte
3 egg

- Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Pisk fløten til krem.
- Bland inn rømme og krem i eggedosisen.
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha det tørre i det våte litt av gangen og rør det forsiktig inn.
- Ha plastfolie over bakebollen og sett deigen i kjøleskapet over natten.

- Finn fram frityrkokeren (en tykkbunnet kjele kan også brukes).
- Fyll den med nøytral matolje. Varm opp til ca. 170 grader.

- Kjevle ut deigen på en hvetemeldekket overflate. Deigen skal være ca. 1 cm tykk.
- Bruk et melkeglass til å trykke ut rundinger.

- Trykk ut hål i midten av hver runding. Jeg brukte en sprøytetipp i passelig størrelse til dette.

- Ha smultringene opp i frityrkokeren. Ikke ha i for mange av gangen.
  De faller først til bunnen og så flyter de til overflaten.
  Pass på å snu når de har fått en gyllen brunfarge.
  Her må man bare stå å passe på og finne ut hvor lang tid det tar i din frityrkoker.

- Løft opp smultringene med en hullsleiv og legg dem på en rist dekket med kjøkkenpapir som ikke loer.

Så er det bare å nyte. God Ju.. ehhm.. januar :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv