hits

Smultinger i frityrkoker

Ja, julen er over. Men det spiller vel ingen trille.
Smultringene er jo like gode hele ret spr du meg;)

Du trenger:

700 gram hvetemel
1,5 ts hjortetakksalt
1 boks lettrmme (3 dl)
280 gram sukker
2 ts kardemomme
1,5 dl flte
3 egg

- Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Pisk flten til krem.
- Bland inn rmme og krem i eggedosisen.
- Bland de trre ingrediensene i en bolle.
- Ha det trre i det vte litt av gangen og rr det forsiktig inn.
- Ha plastfolie over bakebollen og sett deigen i kjleskapet over natten.

- Finn fram frityrkokeren (en tykkbunnet kjele kan ogs brukes).
- Fyll den med nytral matolje. Varm opp til ca. 170 grader.

- Kjevle ut deigen p en hvetemeldekket overflate. Deigen skal vre ca. 1 cm tykk.
- Bruk et melkeglass til trykke ut rundinger.

- Trykk ut hl i midten av hver runding. Jeg brukte en sprytetipp i passelig strrelse til dette.

- Ha smultringene opp i frityrkokeren. Ikke ha i for mange av gangen.
  De faller frst til bunnen og s flyter de til overflaten.
  Pass p snu nr de har ftt en gyllen brunfarge.
  Her m man bare st passe p og finne ut hvor lang tid det tar i din frityrkoker.

- Lft opp smultringene med en hullsleiv og legg dem p en rist dekket med kjkkenpapir som ikke loer.

S er det bare nyte. God Ju.. ehhm.. januar :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv