hits

Verdens beste (Kvæfjordkake) med jordbær

En virkelig festkake. Nydelig og mektig;)

Du trenger:

Kakebunn

100 gram mykt smør
100 gram sukker
120 gram hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss melk
4 eggeplommer

- Ha smør og sukker i en bakemaskinbolle. Pisk dette hvitt.
- Skill eggene i hvite og plommer. Spar på hvitene.
- Visp inn en og en eggeplomme om gangen i smøret.
- Vend så inn hvetemel, bakepulver og melk med en slikkepott.
- Bre kakedeigen ut over en bakepapirkledd langpanne med en slikkepott.
  Det skal bli et jevnt, tynt lag.
 

Marengs

4 eggehviter
225 gram sukker
50 gram hakkede mandler

- Ha eggehvitene i en tørr, fettfri bakemaskinbolle.
- Pisk til det er ganske stivt før du tilsetter sukker og pisker det helt stivt.
- Fordel marengsen over kakebunnen med en slikkepott.
- Dryss hakkede mandler på toppen av marengsen.
- Stek kaken i ovnen på 160 grader i 30 minutter.
- Avkjøl

*Lag 2 av disse kakene. De skal legges opp på hverandre.
 Ønsker du ikke en så stor kake. Lager du en kake deler du kaken på midten.
 Så har du en mindre kake. Halver da vaniljekrem oppskriften.

Vaniljekrem

6 dl H-melk
6 eggeplommer
200 gram sukker
1 vaniljestang
4 ss maizenna

- Ha melk i en gryte.
- Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frøene og vaniljestangen opp i melken.
- Kok opp.
- skill eggene i hvite og plommer.
  Spar eggehvitene du har til overs og bruke dem f.eks til marengs eller pavlova.
- Pisk sammen eggeplommer, maizenna og sukker med en håndvisp.
- Hell den varme melken over eggeblandingen mens du pisker godt.
- Ha blandingen tilbake i gryten og varm opp mens du rører godt til kremen blir tykk.
- Avkjøl kremen i kjøleskap.

- Pisk 3 dl kremfløte til krem.
- Bland så kremen med vaniljekremen.
- Skjær opp 1 boks med jordbær i skiver.

* Legg den ene kakebunnen på et stort kakefat med marengsen ned.
- Fordel vaniljekremen utover kaken og legg på jordbærskiver.
- Legg så den andre bunnen på toppen med marengsen opp.
  Med en stor kake kan dette være litt vanskelig. Jeg skjærer ofte
  kaketoppen i to for å gjøre det enklere å få den på. Synes ikke det
  skjemmer kaken og den smaker like godt :)

Så er det bare og nyte og kose seg:-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv