Eclairs med vaniljekrem og bær

Eclairs som er laget med vannbakkelsdeig er det noen som alltid får til perfekt og noen får det aldri til.
Jeg har vært innom begge kategorier. Jeg har prøvd flere oppskrifter. Den jeg deler med dere i dag 
har jeg alltid lykkes med. Eclairs er perfekte til kaffebesøket 🙂

Du trenger:

Vannbakkels

250 gram vann
1/4 ts salt
150 gram hvetemel 
100 gram smør
4 egg

– Mål opp alt nøye.
– Ha vannet i en gryte og kok opp under lokk. Ikke la det koke for lenge. Det skal bare ha et kjapt oppkok.
– Smelt smøret i det kokende vannet. Ha også opp i salt.
– Ha så i hvetemelet og rør godt sammen til en deig.
– Svi så deigen på alle sider på høy varme. ca. 1 minutt. Pass på at deigen ikke får farge.
– Ha deigen over i en bolle.
– Rør så inn et og et egg i deigen. Pass på å røre egget skikkelig godt inn i deigen før du tar neste egg.
– Ha så deigen over i en sprøytepose med stor tip.
– Sprøyt ut 5-6 cm lange strekker på bakepapirkledd stekeplate.

– Sett vannbakkelsen i forvarmet ovn på 200 grader og la de steke i ca. 30 minutter.
  Ikke åpne ovnsdøra under stekingen. Da kan vannbakkelsen falle sammen.
  De skal ha en gylden farge.
– Avkjøl på rist.

Vaniljekrem

6 dl H-melk

6 eggeplommer

200 gram sukker

1 vaniljestang

4 ss maizenna

– Ha melk i en gryte.

– Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frøene og vaniljestangen opp i melken.

– Kok opp.

– skill eggene i hvite og plommer.

  Spar eggehvitene du har til overs og bruke dem f.eks til marengs eller pavlova.

– Pisk sammen eggeplommer, maizenna og sukker med en håndvisp.

– Hell den varme melken over eggeblandingen mens du pisker godt.

– Ha blandingen tilbake i gryten og varm opp mens du rører godt til kremen blir tykk.

– Avkjøl kremen i kjøleskap.

Sjokoladetopping

200 gram Mørk kokesjokolade
1 ss kremfløte

– Ha sjokoladen og fløten i en gryte over et vannbad.
– Smelt.

Sett sammen

– Skjær vannbakkelsen på midten.
– Smør sjokoladen på toppen av vannbakkelsen med en spatel eller bred kniv.
– På bunnen av vannbakkelsen smører du på litt vaniljekrem.
– Skjær jordbær eller bringebær i skiver og legg over vaniljekremen.
– Legg toppen av vannbakkelsen over bunnen. 

Klart til servering 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg