hits

Sitronkake i langpanne med ostekrem og kandisert sitronskall

Her har du oppskriften p en frisk sitronkake i langpanne som kan
passe bra i disse sommeravsluttningstider hvor man ofte blir bedt om ha med kake:)

Du trenger:

Kandisert sitronskall  (Det er lurt begynne med dette. Gjerne gjr dette dagen fr du skal lage kaken)

130 gram vann
80 gram sukker
2 sitroner

- Lag lange strimler av sitronskallet med f.eks en potetskreller.
  Blir skallene litt brede kan du kutte de i smalere strimler med en kniv.

- Kok opp vannet.
- Ha sitronskallet opp i det kokende vannet og hell sukkeret over.
  La det koke i ca. 10 minutter.
- Hell av vannet og legg sitronskallet p en bakepapirkledd stekeplate.

- Sett det i ovnen p 50 grader varmluft og la det st 2-3 timer.
- Avkjl.

Sitronkake

400 gram sukker
350 gram mykt smr
300 gram melk
4 egg
450 gram hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 sitroner

- Ha mykt smr i en kjkkenmaskinbolle. Rr dette hvitt.
- Riv skallet av sitronene. Pass p ikke f med det hvite skallet. 
- Press saften ut av sitronene.
- Ha ett og ett egg opp i smrblandingen og rr godt mellom hvert egg.
- Ha det trre opp i vekselvis med melken. Rr godt.
- Ha i sitronsaften og sitronskallet og rr det godt inn i deigen.
- Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne.
- Stekes i 40 minutter p 175 grader.
- Avkjl

Ostekrem

300 gram naturelle ost
120 gram mykt smr
360 gram melis
2 ts vaniljesukker
1 sitron

- Visp romtemperert ost og smr godt sammen i kjkkenmaskin.
- Ha i siktet melis og vaniljesukker og rr godt sammen.
- Press saften av 1 sitron og ha den i ostekremen. Rr godt sammen.

- Bre ostekremen jevnt utover den avkjlte sitronkaken og pynt med kandisert sitronskall.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv