Baguetter

Gode baguetter til for eksempel gryterett, suppe o.l.

Du trenger:

470 gram lunket vann
540 gram hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1 pk gjær
 

– Ha alt opp i en kjøkkenmaskinbolle og kjør deigen med elte krok i ca. 5 minutter.
– Hev på et lunt sted i 30 minutter.
– Ha deigen på en godt melet benk og kna ut luften av deigen.
– Del deigen i 4 like store emner.
– Lag lange tynne baguetter av emnene.
– Legg baguettene på bakepapirkledd stekebrett. 
– Lag dype kutt med kniv på skrå med 4 cm mellomrom langs hvert baguett.
– Hev i 40 minutter.

– Sett ovnen på 190 grader.
– Bland 1 eggeplomme og 1 ss vann. Pensle hver baguett med eggeblandingen.
– Stek baguettene i ca. 20 minutter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg