Fine rundstykker

Disse rundstykkene blir luftige og gode om du tar deg god tid med elting og heving.
Jeg lager som regel en stor deig sånn at jeg får en del rundstykker jeg kan fryse ned.
Da er det kjapt og enkelt og ta opp å tine når man har lyst på noe ekstra godt til frokosten.
Du trenger:
(Dette er en stor deig som fint kan halveres)

9 dl melk
150 gram smør
3 ss honning
3 egg
1650 gram hvetemel
50 gram tørr gjær
2 ts salt

– Smelt smøret  og ha i melken. La den bli lunken (ca 37 grader)
– Visp sammen egg og honning og ha det over i melken.
– Ha hvetemel, salt og gjær i en kjøkkenmaskin bolle.
– Ha melkeblandingen over og elt i 10 minutter. Begynn på lav hastighet og øk så til medium etter hvert som deigen samler seg.
– Sett deigen til heving på et lunt sted under et klede eller plastfolie i hvert fall 1 time. Gjerne mer.

– Ha deigen på et tynt meldekket bord. Del deigen i små emner på ca, 60 gram.
– Trill de til små boller og legg de på bakepapirkledd stekeplate.
– La rundstykkene heve under kjøkkenhåndklær i ca. 1 time. Men igjen gjerne lenger.

– Bland sammen 1 egg og 2 ss vann.
– Pensle dette på rundstykkene. Om du ønsker kan du strø valmuefrø over.
– Stek rundstykkene på 200 grader i ca. 16 minutter. (Følg med på stekingen da din ovn kan steke annerledes enn min.)

Så er det bare å nyte noen deilige, luftige rundstykker til frokost, lunsj
eller kanskje sammen med ei god suppe 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg