Kjeksen :
250 gram smør
0,5 dl sukker
1 eggeplomme
3,5 dl hvetemel
5 SS kakao
en knipe salt
2 ts Vaniljesukker
50 gram revet sjokolade (Kakao innhold må minst være 50 %)
Fyllet :
3 SS smelta smøret
4 SS fløte
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
Miks smør og sukker godt i en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggeplommen og miks enda litt til.
Bland i mel,kakao, salt, vaniljesukker og revet sjokolade.
Legg deigen på plastfolie og lag den til en pølse. Pakk godt inn folie og legg i frysen en times tid.
Ta ut rullen ut av frysen. Pakk den ut og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke.
Legg skivene på en bakepapirkledd plate. Stekes i oven på 175 grader i 10 minutter.
Fyllet :
– Smelt smøret.
Sikt melisen og vaniljesukkeret.
Ha fløte og smelta smør i melisen.
Miks til det blir luftig.
Legg en teskje med fyll på en kjeks.
Legg så en annen kjeks på toppen av den kjeksen med fyll.
Jeg pynta med litt rosa royal icing og her er resultatet.
Synd bikkja spiste dem da…