Tåsetårta

Fikk bestilling på en Tåsekake 😀 Artig og spesiell utfordring og ikke så lett som man skulle tro. Men jeg håper bursdagsbarnet var fornøyd med resultatet 🙂 Det er en Toves sjokolade kake fylt med oreo kjeks krem. Frosta med sjokoladeglasur og trekt med marsipan. Brukte Wiltons Ivory kakefarge for å få hudfarge. Neglene tilsatte jeg litt hvitt for å få de lyse.

Deilig oreo kjeks krem. Oppskriften finner du her.

Her har jeg skjært ut en fot etter beste evne og fylt den med oreo kjeks krem.

Frosta med sjokoladeglasur.

La på marsipan.

Og så resultatet :

Makroner

En fin liten småkake som man kan fylle med akkurat det ganen ønsker 🙂

Makroner

150 gram sukker
0,5 dl vann

–  Tas i en kjele og kokes opp til det blir 118 grader (sukkelake).

35 gram sukker
60 gram eggehvite

– Piskes til tykk marengs. Hell sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens den fortsetter å piskes enda noen minutter. Hvis man ønsker ha farge opp i er nå et godt tidspunkt til å blande inn dette.

60 gram eggehvite
150 gram mandelmel ( Se mandelmel tips her )
150 gram melis

– Bland sammen eggehvite, mandel mel og melis til en tykk blanding. Så blandes dette sammen med marengsen.

– Ta en stekeplate med bakepapir og tegn opp passelige ringer slik at du har noe å gå etter når du skal sprøyte ut makronene. (eks en 5 krone)
– Ta en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut passelige med røre på hver opptegnet ring. La de stå på benken å tørke i ca. 1 time

– stekes så på 160 grader i 10-12 minutter. Husk å ha en ekstra stekeplate under så ikke de sprekker. La de avkjøle en halv times tid.

– Fyll makronene så med det du måtte ønske. I disse makronene fylte jeg sitron krem og kremfyll med vaniljesmak. (Fyllet til oreo kjeks)
(oppskriftene på det finner du ved å trykke på ønsket krem)

resultatet blir en lekker lite småkake som passer til enhver annledning. Som for eksmpel på en helt vanelig mandag på jobben 🙂

 

inspirasjonen har jeg funnet hos passion4baking.



Mandel mel

Mandel mel får man kjøpt ferdig. Men jeg synes det er like enkelt å bare kverne det selv. Jeg lager det ved å helle mandler i kjøkkenmaskinens blender og knuse det til fint “mel”.
Jeg har også hørt dem som bruker en kaffekverner. Og der finnes også egne mandel kvernere. Jeg lar skallet være på. Men hvis man ønsker for eksempel “renere” og flottere makroner kan man skålle mandlene før man kverner dem.

Sitron krem

Sitron krem eller lemon Curd passer ypperlig som fyll i makroner hvis du er glad i litt syrlig smak.

Sitronkrem

Saft av 2 sitroner
skall av 1 sitron
1 dl sukker
4 eggeplommer
45 gram smør

–  Bland alt i en bolle som settes over kokende vann. Rør godt. Når du har fått blandet det godt sammen så fortsetter du å røre i ca 7 minutter. Da skal det bli en tålig tykk masse. Sett den til avkjøling. Sitronkremen vil tykne enda mer når den blir kald.