Makroner

En fin liten småkake som man kan fylle med akkurat det ganen ønsker 🙂

Makroner

150 gram sukker
0,5 dl vann

–  Tas i en kjele og kokes opp til det blir 118 grader (sukkelake).

35 gram sukker
60 gram eggehvite

– Piskes til tykk marengs. Hell sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens den fortsetter å piskes enda noen minutter. Hvis man ønsker ha farge opp i er nå et godt tidspunkt til å blande inn dette.

60 gram eggehvite
150 gram mandelmel ( Se mandelmel tips her )
150 gram melis

– Bland sammen eggehvite, mandel mel og melis til en tykk blanding. Så blandes dette sammen med marengsen.

– Ta en stekeplate med bakepapir og tegn opp passelige ringer slik at du har noe å gå etter når du skal sprøyte ut makronene. (eks en 5 krone)
– Ta en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut passelige med røre på hver opptegnet ring. La de stå på benken å tørke i ca. 1 time

– stekes så på 160 grader i 10-12 minutter. Husk å ha en ekstra stekeplate under så ikke de sprekker. La de avkjøle en halv times tid.

– Fyll makronene så med det du måtte ønske. I disse makronene fylte jeg sitron krem og kremfyll med vaniljesmak. (Fyllet til oreo kjeks)
(oppskriftene på det finner du ved å trykke på ønsket krem)

resultatet blir en lekker lite småkake som passer til enhver annledning. Som for eksmpel på en helt vanelig mandag på jobben 🙂

 

inspirasjonen har jeg funnet hos passion4baking.



0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg