Timmy tid

I helga skal jeg lage ei kake med Timmy tid tema. I dag har jeg laget 4 av karakterene i mmf.

Timmy må selvfølgelig være med ! 🙂

Mittens 🙂

Yabba 🙂

Paxton 🙂






 

Rød og blå muffins med vanilla buttercream

Til 5 års dagen til sønnen min lagde jeg muffins i rød og blå med vanilla buttercream i rosa og blå. Pynta med dinosaurstrøssel.





Dinosaur kake

Eldste sønnen min blir 5 år i juli og i morgen er det bursdags selskap. Bestillingen hans til kake var en hage som skulle ha en elv med litt trær. Han er en liten dinosaurfreak så da måtte det jo være med noen dinosaurer.

Det er en Toves sjokoladekake i bunnen. Toppen og vulkanen er en lys muffins kake som jeg lagde i 3 lag i fargene grønn,gul og blå. Dekket begge kakene med kaffeglasur og trekt med mmf. Elvene er blå smørkrem og gress og bregner er grønn smørkrem. Lavaen i vulkanen er bringebær gele 🙂 Dinosaurene er små figurer som sønnen min hadde fra før.



 

 

 

Mangolia vanilla cupcakes med vanilla buttercream og chocolate buttercream

Disse cupcakesene har jeg hatt lyst til å prøve lenge. De er visst nok populære blandt jentene i sex og singelliv som stadig har hengt ved bakeriet som har orginal oppskriften. Skulle gjerne besøkt Mangolia Bakery i New york selv en gang 🙂

Jeg har laget Vanilla cupcakes både med vanilla buttercream og med chocolate buttercream. Mens jeg holdt på å sprøyte på de første cupcakesene gikk kakesprøyta mi i stykker. Ganske kjedelig, men da bøy jo sjansen seg til å kjøpe seg ny. Noe jeg har hatt lyst til lenge. Så jeg tok meg en tur på ebay og snart er det ny på vei i posten 🙂 (+ litt ekstra kakeutstyr i samme sleng..hehe 🙂

Resultatet uten sprøyte ble så som så, men satser på at det smaker godt hvertfall 🙂







Chocolate buttercream

200 gram mykt smør
1 ss melk
135 gram kokesjokolade
2,5 dl melis
0,5 ts vanilje essens

– Pisk smøret i 3 minutter. Hell i melken og pisk ytterlige 2 minutter. Smelt kokesjokoladen i microen og avkjøl til den er lunken. Pisk så inn sjokoladen i 2 minutter. Tilsett vanilje essens og pisk i 2 minutter. Hell i siktet melis og pisk til sjokoladekremen er tykk og fin.

Vanilla Buttercream

125 gram mykt smør
0,5 dl melk
1 ts vanilje essens
8 dl melis

– Pisk smøret,melken, vanilje essensen og 2 dl melisen i ca 5 minutter. La den bli luftig. Tilsett så 2 dl melis av gangen og pisk 2 minutter mellom hver gang til kremen er tykk og fin.

– Bruke wilton kakefarger om du ønsker farge på.

Mangolia Vanilla Cupcakes

250 gram smør
4 dl sukker
4 egg
2 dl melk
1 ts Vanilje essens
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel

– Pisk smøret til det blir mykt. Tilsett sukker og pisk et par minutter til du får en luftig smørkrem.Pisk inn et og et egg og pisk godt mellom hvert. Ha i vanilje essensen. Sikt sammen bakepulver og mel og bland det i smørkrem vekselsvis med melken. Pisk ikke for lenge. Bare til deigen er bliltt blandet.
– Fyll deigen i muffinsformen til er ca 3/4 dels fulle.
– Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 25 minutter.
– Avkjøl og pynt med ønsket glasur og strø

Philadelphia glasur

200 gram philadelphia ost
1,5 dl melis
1 ts vanilje ekstrakt

 

Bare å gange opp om man skulle trenge mer. Perfekt glasur til Red Velvet cupcakes 🙂