Raske Walters mandler krem

200 gram Walter mandler sjokolade
3 dl fløte

– Smelt sjokoladen forsiktig i microen (pass godt på. Bare litt av gangen!) eller over vannbad.
– Pisk fløten til krem.
– Ta en spiseskje med krem i den smelta sjokoladen og rør den godt inn. Slik at kremen blander seg skikkelig med sjokoladen. Gjør dette til du har hatt i ca 5 spiseskjeer til. Hell til slutt sjokoladerøren over resten av kremen og bland forsiktig til du har en mousse !

 

– Fyll den i en kake eller hell den i en skål som en egen dessert 🙂

Bringebærmousse

400 gram frosne eller ferske bringebær (husk å tin de frosne bærene:)
3 ss vann
4 ss sukker

4 plater gelantin
0,5 dl kokende vann

3 dl kremfløte
2 ss sukker

 

– Bland bringebær, vann og sukker til det blir en jevn masse. Trykk det gjennom en sikt for å bli kvitt steinene. Evt kan man ta et kjøkkenhånkle og legge bærene opp i det og klemme ut saften.

Legg gelantinen i kaldt vann i 5 minutter. Etterpå skal den løses opp i kokende vann.

Pisk fløte og sukker til krem.

Hell den varme,smelta gelantinen i bringebærmassen. Bland den så med kremen. Bland det hele i en kjøkkenmaskin. Fyll den så i kaken før den stivner eller hell den i dessertskål hvis du vil ha den som en egen dessert.

Topsy turvey kake til 30 års dag!

Ei av mine nydelige venninner fylte 30 år denne uka. I kveld skal ho feires! Gleder meg 🙂 Har lagd en Topsy turvey kake for første gang. Ble ganske fornøyd med resultatet 🙂 Venninna mi er sprudlene 🙂 Og en racer på scrappbooking. Så tok det som utgangs punkt for kaka. Det er en kake i 2 lag. Begge er toves sjokoladekake. Bunnen er fylt med walters mandler krem og toppen med bringebærmousse. Utenpå er det kaffeglasur og den er trekt og pynta med marsipan.

 

 

Prinsesse Kake

Jentene til ei av mine flotte kusiner bestilte prinsessekake.Rosa så klart! Det er en Barneselskaps sjokoladekake med kaffeglasur og nugatti fyll. Trekt med marsipan og pynta med smørkrem.

 

Glasert sjarlottløk

Dette er bare fantastisk godt! Både som en egen liten tapas rett og som tilbehør. Og så er det kjempe enkelt og raskt å lage.

Ha litt smør i en panne og la den blir god og varm. Ha i ønsket menge løk. Surr den litt i panna før du krydrer med salt og pepper. Ha så på et par teskjeer sukker (bare nok til å få et fint glasert lag på løken). og la løken surre videre til sukkeret er smelta og har lagt seg fint rundt løken… Nyt 🙂