Eggekrem

Dette er kremen som brukes i Dronningkake, men jeg synes den er kanongod i sjokoladekake også og helt sikkert i mange andre kaker 🙂

5 plater gelatin
4 eggeplommer
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

– Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Pisk luftig eggedosis av eggeplommene og sukkeret.Pisk til slutt inn vaniljesukkeret.Pisk krem av fløten og vend eggeblandingen forsiktig i. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den. Avkjøl og rør inn i eggekremen.

Dronningkake

Til denne kaken trenger du et sukkebrød som basis. Del sukkerbrødet opp i 3 bunner.

Fyll 1:
6 ss  bringebærsyltetøy

Fyll 2:
5 plater gelatin
4 eggeplommer
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Fyll 3:
3 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
125 gram smør
100 gram sjokolade
75 gram melis
1 eggeplomme
3 ss kaffe

Lage fyll 2 :
Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Pisk luftig eggedosis av eggeplommene og sukkeret.Pisk til slutt inn vaniljesukkeret.Pisk krem av fløten og vend eggeblandingen forsiktig i. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den. Avkjøl og rør inn i eggekremen.

Lage sjokoladeglasur:
– Smelt smøret. Ta det av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Bland i melis,kaffe og eggeplommen.
Avkjøl til den tykkner litt.

Fylle kaken:
Ha en av kakebunnene på et fat og smør bringebærsyltetøy over bunnen. Legg over en annen kakebunn.smør over eggekremen. Pisk fløten til fyll 3 til krem og smør denne over eggekremen.Legg over den siste kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 2 timer til fyllet er stivt.

– Dekk kaken med sjokoladeglasuren. Pynt etter ønske.

sjekk ut  det søte liv  som har oppskrifter på de deiligste kaker 🙂

Prinsebryllups kake

Vi er en liten gjeng med jenter som skal benke oss foran tv`n i formiddag når prinsebryllupet i England setter i gang. Da blir det te og scones selvfølgelig. Det er jo tross alt England. Men vi må jo feire litt ekstra. Så da blir det bryllupskake!!!

Dette er ei kake som det ikke er lagt så mye flid i. Den er jo for moros skyld og tida var ikke på min side kan man si :)Jeg har laget 3 kaker. Men jeg har ikke lagt plater under kakene og da skjer det som man ser på bilde at kaka siger sammen. Så skulle dette vært ordentlig skulle jeg hatt plater under hver kake før jeg stablet. Kaken i bunnen er passende nok en Dronning kake. De 2 andre kakene er Toves sjokoladekake fylt med eggekrem sånn som Dronningkaken. Utenpå kakene er det kaffeglasur. De er trekt med marsipan (som skulle vært kritthvit, men det gadd jeg ikke styre med (beklager Kate!)). Pyntet med smørkrem, marsipan roser og noen sukkerperler limt på i søvnet kl.01 på natta 😀

 



Roser

I kveld har jeg laget marsipan roser. Jeg fant en kjempefin youtube video som enkelt viser hvordan man kan lage roser. Jeg har aldri vært så veldig fornøyd med rosene mine før, men synes ikke disse ble så gale. Man kan lære mye rart på youtube 😉

Mine roser :

Link til videoen : http://www.youtube.com/watch?v=Uzp3XfhUpQ4

Radio sør kake

Dette er ei kanongod iskake. Enkel og slår aldri feil 🙂

Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
1 dl hakkede mandler

– pisk eggehvitene i ca 3 minutter. Tilsett sukkeret å pisk et par minutter til. Tilsett de hakkede mandlene og vend de forsiktig inn. Hell i en rund form (24 cm)
– Stekes på 150 grader i ca. 1 time
– Avkjøl

Topp:
3 eggeplommer
120 gram sukker
5 dl fløte
2 dobble daim
1 dl kaffe

– Pisk eggeplommene og sukkeret til en tykk eggedosis.
– Visp fløten til krem. Hakk daimen og bland inn den og kaffen (gjerne god sterk kaffe 😉
– Bland inn eggedosisen i kremen.
– Hell blandingen på toppen av mandelbunnen og sett kaken i frysen.

 

 

Reste bil

Det ble litt rester etter dukke kaka. Og jeg hadde en del mmf i ymse farger igjen. Resultatet ble denne noe ujevne og fargeblanda bilen. ikke ett mesterverk, men jeg og eldstegutten min hadde det veldig moro når vi lagde den 🙂



Amalies barbie kake

Til helga får vi besøk av ei jente som nettopp har fylt 5 år. Klart vi må ha kake da! En barbie kake med favoritt fargene hennes 🙂 Dette er retten og sletten en Toro langpanne kake og en barneselskapskake. Fylt med kirsebærkompott (noe jeg lærte av ei fabelaktig dame! Som lager de beste kaker!) og dekt med kaffeglasur. Trekt med mmf og pynta med smørkrem. Det er mitt første forsøk på ei sånn kake og jeg ble tålig fornøyd med resultatet.

.





Påske egg

I kveld hadde vi gode venner på lammelår middag. Så da måtte vi ha en påske egg kake til dessert. Det er sjokolade sukkerbrød og hassellnøtt sukkerbrød fylt med after eight krem.Trekt med marsipan. Sløyfa er også marsipan og prikkene er mmf.

Påske kake

Lagde en liten påskekake til de flotte ansatte i barnehagen til guttene mine. Det er 3 små sukkerbrød som jeg har stekt i 3 te kopper. Fylt med after eight krem og trekt med marsipan. Pynt er mmf.









Marsipan kake med sjokoladekrem og banan

Sukkerbrød :
4 store egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
80 gram hvetemel
30 gram potetmel

Dynking:
2 dl melk


Fyll:
4 dl kremfløte
150 gram lys kokesjokolade (eller annen ønskelig sjokolade)
3 bananer

Topp:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Marsipan etter ønske

– Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt alt det tørre og bland forsiktig inn i eggedosisen.
– Ha deigen  i en kakeform (24cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på rist på 170 grader i ca 45 minutter. Avkjøl.
– Løsne kaken fra formen med kniv og ta kaken ut av formen. Ta bort bakepapiret. Del i 3 bunner og dynk med melk. ( Jeg har brukt 2 sukkerbrød i denne kaken! slik at det blir 6 lag)

– Pisk fløten som er til fyllet til krem.
– Riv sjokoladen og bland inn i kremen.
– Dekk første kakebunn med et tynt lag sjokoladekrem og dekk med bananskiver. Fortsett slik til alle bunnene er fylt og stabla.

– Pisk fløten som er til toppen til krem og bland i vaniljesukker. Fordel og jevn kremen utover kaken.
– Dekk med marsipan og pynt etter ønske.

 

Inspirasjon er hentet fra det søte liv