Dronningkake

Til denne kaken trenger du et sukkebrød som basis. Del sukkerbrødet opp i 3 bunner.

Fyll 1:
6 ss  bringebærsyltetøy

Fyll 2:
5 plater gelatin
4 eggeplommer
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Fyll 3:
3 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
125 gram smør
100 gram sjokolade
75 gram melis
1 eggeplomme
3 ss kaffe

Lage fyll 2 :
Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Pisk luftig eggedosis av eggeplommene og sukkeret.Pisk til slutt inn vaniljesukkeret.Pisk krem av fløten og vend eggeblandingen forsiktig i. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den. Avkjøl og rør inn i eggekremen.

Lage sjokoladeglasur:
– Smelt smøret. Ta det av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Bland i melis,kaffe og eggeplommen.
Avkjøl til den tykkner litt.

Fylle kaken:
Ha en av kakebunnene på et fat og smør bringebærsyltetøy over bunnen. Legg over en annen kakebunn.smør over eggekremen. Pisk fløten til fyll 3 til krem og smør denne over eggekremen.Legg over den siste kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 2 timer til fyllet er stivt.

– Dekk kaken med sjokoladeglasuren. Pynt etter ønske.

sjekk ut  det søte liv  som har oppskrifter på de deiligste kaker 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg