Bestilling

Så sant jeg har tid utforbi jobb og familie tar jeg gjerne litt bestillinger fra folk i nærområdet. Det er bare moro å få gjort noe av det jeg synes er gøyest 🙂
På forespørsel har jeg lagt ut en prisliste her.

 

Pavlova kake til 17. Mai

TIl 17. mai har jeg lagd en pavlova kake. En av mine favoritter.

 

Som en evig korpsentusiast Ønsker jeg dere alle en fantastisk herlig 17. mai feiring med gammel jegermarsj 🙂

Cake pops bukett

Cake pops buketten har jeg lagd av Toves sjokoladekake. Oppskift her. Men man kan bruke akkurat hvilken kake man vil til dette.

– Ta kaken og smuldre den opp i små biter. Lag ønsket glasur. Jeg brukte sjokoladekrem. oppskrift her. Bland glasuren med den oppsmuldrede kaken til det blir en slags deig. Rull kuler i passelig størrelse og sett dem i kjøleskapet. La de stå der en times tid.

– Smelt litt sjokolade. Ta fram pinnene du skal bruke til cake popsen. Jeg bruker grillpinner som jeg deler i 3. Koster 10 kroner for 100 på rema 1000. Men man får jo også fancy pinner som er spesielt til cake pops. Dypp en pinne i den smelta sjokoladen og dytt den ned i en av kakekulene. Gjør sånn med alle og sett dem i kjøleskapet et par timer igjen.

– Smelt sjokoladen som du skal dyppe cake popsen i. Til buketten brukte jeg både hvit kokesjokolade og lys kokesjokolade. I noe av den hvite sjokoladen hadde jeg litt wilton kakefarge for å få rosa og blå cake pops. Dypp kakekulene i sjokoladen og la den renne av. Slik at du får vekk den overflødige sjooladen. Sett cake popsen i et cake pops stativ. Har man ikke det kan man bruke en tom eggekartong som man lager håler i med pinnene man skal bruke og så setter man cakepopsen opp i der. Sett så i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.

– Når man skal pynte buketten er det bare å bruke fantasien. Eller gjøre som meg å få inspirasjon på nettet 🙂 Jeg smelta hvit kokesjokolade og lys kokesjokolade. Jeg hadde sjokoladen opp i Sprøyteposer. Jeg klippet av helt på tuppen av posen. Ikke for stort hål. Og så pynta jeg cakepopsen med dette i diverse mønster.

– På noen pynta jeg med små blomster. Jeg trykke dem ut i marsipan med en utstikker. Men de kan også lages for hånd. I midten sprøyta jeg litt sjokolade.

– Til buketten bruker man en mini blomster potte som man fyller med oasis. I den stikker man ned cake pops til man har en fin bukett. Rett før jeg skulle gi bort buketten tok jeg celofan rundt den. Slik blir det en fin spiselig gave 🙂

Cupcakes til konfirmasjon

Dette er Vanilla cupcakes med vanilla buttercream.

Donald Duck kake

Her ville konfirmanten ha ei kake med Donald Duck. Donald Duck har jeg malt med wilton kakefarge blanda med litt sitron essens. Det er ei Toves sjokoladekake fylt med sjokolademousse. Den er frosta med kaffeglasur og er trekt og pynta med marshmellowfondant.  På kanten av kaka har jeg pynta med små marengs knapper.

Snowboard kake

Konfirmanten ønska seg en snowboard kake. Han hadde funnet fram bilde av ei spesiell kake. Så da gjorde jeg etter beste evne og håper han blir fornøyd med resultatet 🙂
Kaka er i Topsy turvy stil i 3 lag. Det er ei Toves sjokoladekake fylt med Walters mandler krem og bringebærmousse. Frosta med kaffeglasur og trekt med marsipan. All pynten er også i marsipan. Jeg har brukt marengs som snø. Det tøffe snowboardet er det faren til konfirmanten som har laget 🙂 Fra start til slutt har det gått ca 20 timer på denne kaka.

Gro`s Taco Kylling

4 Kyllingfileter
3 dl fløte
1 glass taco saus av ønsket styrke
Pasta

 

– Stek kyllingfiletene i en varm panne et par minutter på hver side så de får en fin stekeskorpe. Legg de i en ildfastform og hell over tacoglasset og fløten.
– Settes i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
– Serveres med pasta.

 

 

Nakkekoteletter med ovnsbakte grønnsaker,båtpoteter og soppstuing

Kutt opp grønnsaker du er glad i 🙂 Jeg pleier å bruke brokkoli,Paprika,rødløk og cherrytomater. Jeg liker også å bruke stammen på brokkolien. Bare kutt av det ytterste skallet på stammen og kutt i passelige biter.
Jeg kutter opp poteter i båter og legger grønnsakene,båtpotetene, olje, salt og pepper i ei langpanne som er dekket med aleminiumsfolie. Sett det inn i ovnen på 200 grader . Ta ut langpanna etter 20 minutter og vend på grønnsakene og potetene. Legg så opp i nakkekoteletter som er stekt raskt i ei panne for å få en fin stekeskorpe og sett det hele inn i ovnen igjen i 20 minutter.

Til soppstuingen bruker jeg fløte. Kok opp ønsket mengde fløte og la den koke godt en stund så den reduseres og tykner. Her er det lurt å holde seg ved grytene da fløten koker fort over.
Smak til med soyasaus og pepper. Jeg bruker litt salt , men soyasausen er veldig salt i seg selv så pass på 😀 Ha opp i ønsket sopp som er surret i olje i en stekepanne.

Kjempegodt og en enkel og god middag 🙂