Radio Sør kake (Daim is kake)

Dette er en kake jeg er vokst opp med hjemmefra 🙂 I stedet for daim kan man bytte ut med akkurat det man vil eks. Nonstop, pistasjnøtter osv…

 

Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
1 dl hakkede mandler

– pisk eggehvitene i ca 3 minutter. Tilsett sukkeret å pisk et par minutter til. Tilsett de hakkede mandlene og vend de forsiktig inn. Hell i en rund form (24 cm)
– Stekes på 150 grader i ca. 1 time
– Avkjøl

Topp:
3 eggeplommer
120 gram sukker
5 dl fløte
2 dobble daim
1 dl kaffe

BUNN

Pisk Eggehvitene i ca 3 minutter.

Tilsett sukkeret og pisk et par minutter til.

Hakk mandler.

Hell de hakkede mandlene i eggehvite blandingen.

Rør forsiktig.

Ha blandingen i en bakepapir dekt rund form (24cm) og stek i ovnen på 150 grader i 1 time.

 

TOPP

Avkjøl bunnen. Pisk så kremfløten til krem.

Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis.

Hakk Daimen.

Ha kremen i eggedosisen og bland sammen.

Ha i sterk kaffe.

…og hakket daim. Bland alt godt sammen.

Hell alt opp i en rund form (24cm) og sett den i frysen. Klar til servering etter noen timer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg