Sjokoladekjeks
Du trenger:
160 gram hvetemel
45 gram kakaopulver
1ts natron
50 gram brunt sukker
150 gram sukker
115 gram mykt smør
1 egg
1ts vanilje essens
– Ha Hvetemel, kakao og natron i en bolle. Sett til side.
– Ha smøret i en kjøkkenmaskin med paddle og kjør på høy hastighet
i et par minutter.
– Ha opp i sukker og brunt sukker. Kjør maskinen på medium hastighet
til det er blandet.
– Ha opp i egget og vanilje essensen. Miks godt sammen.
– Ha opp i de tørre ingrediensene. Miks godt sammen på lav hastighet.
– Ha plast over bollen og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.
– Når deigen kommer ut av kjøleskapet. Trill kuler av ca. 1ts
deig ( 2ts hvis du vil lage litt større kjeks ). Trykk kulene forsiktig flate
som på bilde.
– Stek kjeksene på 180 grader i ca. 7 minutter. Avkjøl
Kremfyll
Du trenger:
60 gram mykt smør
50 gram mykt delfiafett
200 gram melis
1ts vanilje essens
– Ha smør og delfiafett i en kjøkkenmaskinbolle med paddle.
Kjør på høy hastighet i et par minutter.
– Ha i siktet melis og vanilje essens. Miks sammen på lav hastighet.
Når det er blandet kjør på høy hastighet til det får en kremet konsistens.
– Ha fyllet i en sprøytepose.
Du kan selvfølgelig også legge på fyll med en teskje.
– Ha fyll på en kjeks og legg en annen kjeks på toppen.
After eight fyll
Du trenger:
60 gram mykt smør
50 gram mykt delfiafett
200 gram melis
5 after eight sjokolader
– Gå frem på samme måte som kremfyllet.
Smelt after eight sjokoladen i microen. Begynne med ca. 20 sekund.
Rør og ha litt lenger i micro om nødvendig. Ha sjokoladen i fyllet og
miks godt sammen i kjøkkenmaskin. Om ønskelig kan du ha litt farge
på fyllet. Jeg har brukt litt Wilton gelefargen Teal.
En deilig sjokoladekjeks som smaker aller best sammen med et glass
med kald melk
God helg