Ca. 450 gram oreo cookies (jeg bruker 2 pakker)
100 gram smeltet smør
2 pk tine naturell kremost eller 1 pk philadelphia ost
2,5 melis
3,5 dl kremfløte
2,2 SS sukker
1 pose sjokolademousse og melk til moussen
– 1/4 av kjeksen brekkes opp i små biter og legges i en skål for seg selv. Smuldre resten av kjeksen til veldig små biter (jeg hakker det i maskin til ett fint pulver). Smelt smøret og hell over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.
– Miks kremosten og melis i en mikser så det blir en luftig og kremete masse. Miks krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig inn i ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg opp i halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
– Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakken. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett til kjøling 1 time.
– Legg resten av den piskede kremen som et lag på toppen og pynt evt med flere kjeksbiter eller lag mønster med sjokoladesaus. La kaken stå til kjøling ytterlig noen timer. Den blir best om den får stå et døgn før man spiser den 🙂