600 gram smør
7,5 dl sukker
8 store egg
3 ts bakepulver
12 dl hvetemel
3 dl melk
Lys deig :
6ts vaniljesukker
Mørk deig:
6 ss kakao
– Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. (La mikseren gå en stund mellom hvert egg). Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så inn melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.
– Ta 1/3 av deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao.Ha vaniljesukkeret i resterende 2/3 av deigen.
– Fordel halvparten av den lyse deigen i en stor,bakepapirkledd langpanne. Fordel så den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag. Fordel så resten av den lyse deigen over den mørke. Ta en gaffel og dra gjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert.
– Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter. La kaken avkjøle i langpannen.
– For liten langpanne halveres oppskriften
Denne var kjempegod,Jeg laget i 2 brødformer,og siden det er jul så byttet jeg melk med fløte..mmmdigg
Denne røren var utrolig stor, den rant utover og ned i ovnen. Kan med fordel halveres, fikk vasket ovnen etterpå i alle fall….
Jeg har ikke hatt det problemet med denne oppskriften. Jeg antar at du brukte vanlig langpanne til den og ikke liten langpanne. Det var surt at det rant ut over hele ovnen din!!! 🙁