Kyllingen
Kyllingfilet ( 1 per pers)
Serrano skinke
Hel mozarella
cherrytomater
pepper
stekesmør eller olje
hyssing
– Lag en lomme i kyllingfileten. Skjær mozarellaen i tynne skiver og fyll rikelig i kyllinglommen. Skjær cherrytomaten i tynne skiver og fyll ønsket mengde i kyllinglommen. Gni inn litt pepper på filetene. Rull ca 4 serrano skinken skriver rundt filetene. Til lommen er godt dekt. Ta hyssing rundt fileten ( som om du tar bånd på ei pakke :). Varm opp stekepanna godt med litt smør eller olje. Brun kyllingfiletene. Legg de over i en ildfast form å la de stå i ovnen i ca 25 minutter på 225 grader.
Hasselback poteter
1 stor potet per pers (evt 2 litt mindre)
Flytene melange (eller smelta)
salt/pepper
ønsket krydder
revet hvitost
– Skrell potetene. Skjær dem flate i bunnen så de står støtt. Skjær potetene i tynne skiver, men ikke helt gjennom – de skal henge sammen i bunnen. Sett de over i en smurt ildfast form og smør potetene med smør. Salt og pepre og ta over annet ønsket krydder. La de stå i ovnen i ca 50 minutter på 225 grader. Legg på revet ost på toppen av potetene når det er ca 15 minutter igjen av steketida.
Soppstuing
(til 2 pers)
3 dl Kremfløte
3 store ferske champinjong
2-3 SS soyasaus
salt/pepper
– Del champinjongen opp i tynne skiver. Varm opp stekepanne godt og ha i rikelig med smør. Stek champingjongen til den er gyllen og fin. Ta den av og legg til siden.
– Kok opp kremfløten og la den småkoke til den tykner. Smak til med soyasaus, pepper og salt. Ha opp i soppen og la den få bli varm ( 2-3 minutter).
Asparges
Store asparges ( ca 4 til hver)
Olje
– Vask aspargesen og smør dem med olje. Legg dem i en ildfast form. La de steke i ovnen i 20 minutter på 225 grader
Tips
– Lag potetene først og sett dem i ovnen. Etter 25 minutter setter du inn kyllingen ved siden av potetene. Legg aspargesen i samme form som kyllingen. Så blir alt ferdig samtidig 🙂