Dette er en enkel dessert og lage og den smaker fantastisk! (men er utrolig mektig 😉
Denne oppskriften gir ca. 4 porsjoner :
3 egg
20 gr sukker
5 plater gelantin
3 dl kremfløte
Grovhakket sjokolade av ønsket slag
Legg gelantinen i 0,5 l kaldt vann og la den ligge der i 7 minutter. Press ut vannet av gelantinen og
legg den i en gryte sammen med 2 ss vann. Smelt den.
Pisk kremfløten til krem.
Pisk eggene og sukkeret til eggedosis.
Bland så eggedosisen sammen med kremen.
Hell litt og litt av gelantinen i krem/egge blandingen og rør forsiktig.
Hakk opp sjokoladen. Egentlig er det mørk kokesjokolade som brukes. Men jeg har valgt
daim sjokolade. Ta den sjokoladen du er mest glad i 😉
Legg så et lag med krem/eggeblandingen i et dessertglass.
Legg så et lag med hakket sjokolade. Og fortsett sånn lag for lag til du har fylt
dessertglasset passelig opp.
La så desserten stå noen timer i kjøleskap før den serveres. Helst samme dag.
Jeg hadde ikke det for hånden da jeg lagde disse, men noen friske bær gjør seg veldig
godt sammen med denne desserten 🙂
Er det sukker det er 20 gram av? Det så veldig godt ut,ja 🙂
Hei og hå.. der hadde jeg jammen glemt å skrive sukker.. Men det er sukker det skal være.. Skal rette på det med en gang 😀 Takk Ingunnsen 🙂