Denne kaka er himmelsk god etter min personlige mening. Men så elsker jeg oreo kjeks og pecan nøtter og kombinasjonen er fantastisk 🙂
BUNN
4 eggehviter
1 lliten klype salt
214 gram sukker
1 ts vanilje essens
180 gram Oreo kjeks ( ca 18 stk)
75 gram pecan nøtter
Pynt
3 Dl Kremfløte
Oreo kjeks ( Jeg bruker 2 pakker til sammen i denne kaka. Så jeg tar oreo kjeksen som er igjen etter bunnen er laget. Det er nok 🙂
Bunn:
Pisk eggehvitene stive sammen med en klype salt. Pisk i ca 3 minutter.
Tilsett sukkeret litt og litt og fortsett piskingen til du får en tykk og stiv marengs.
Vend inn vanilje essens.
Hakk opp pecan nøtter.
Og hakk opp oreo kjeks.
Vend pecan nøtter og oreo kjeks i marengsblandingen.
Ha deigen i en rund kakeform ( ca.26 cm) dekt med bakepapir.
Stek på 170 grader i 35 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Marengsbunnen kan fint stå natten over. La den stå i romtempratur med et
kjøkkenhåndkle over seg.
Løsne kaken forsiktig fra formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passene fat.
PYNT:
Pisk kremfløten til luftig krem og fordel opp på den kalde kaken.
Pynt med grovt hakkede oreo kjeks. Og la kaka stå kaldt til servering.
Så er det bare å kose seg 🙂
Åååh, nam!!! Så skikkelig god ut! 😀