Ingredienser:
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 gram sukker
1 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 gram Maizena
50 gram smør
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
Kok opp melk,fløte,sukker,frøene fra vaniljestangen og vaniljestangen.
Ta av varmen.
Bland egg og eggeplommer.
Ha opp i maizena og rør godt.
Rør inn litt av melkeblandingen i egget. Forsiktig. Litt av gangen.
Hell så eggene over i gryta med melkeblandingen. La det koke til det
begynner å tykne.
Rør inn smøret til slutt.
Deilig hjemmelaget vaniljekrem. La den bli kald og fyll den i kake,
til dessert eller bakverk.
2 kommentarer
Nam nam… Skriver ut denne oppskriften også jeg 🙂 Så kan jeg fylle Bestemors Pavlova med den 🙂
Tar litt lenger tid enn å kjøpe ferdig boks, men ikke mye;) og så mye bedre 🙂