Ingredienser :
– 400 gram kjøttdeig
– 1 løk
– 1 hvitløksfedd
– 1 boks hakkede tomater
– 2 ss tomatpuré
– 1 dl vann
– 5 dl melk
– 3 ss smør
– 1 – 2 ss mel
– 60 gram parmesan
– Lasange plater
Salt, pepper, bassilikum, muskat
Tomatsaus
– Stek kjøttdeigen godt. Ha opp i løk og hvitløk og stek litt til.
– Hell over boksen med hakkede tomater, tomatpuré og vann. La dette småkoke i 5 minutter.
– Smak til med salt, pepper og bassilikum
Ostesaus
– Smelt smøret og ha opp i melet. Rør godt og tilsett halvdelen av melken. Viktig å fortsette å røre.
Etterhvert som det tykner ha opp i resten av melken.
La det småkoke i 5 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
– slå ned varmen og ha opp i parmesan osten.
Rør godt til osten er smeltet og smak til med muskat, salt og pepper.
Lasangen
-Legg litt av tomatsausen i en ildfastform.
– Legg Lasange plater opp på og hell så over litt ostesaus.
Fortsett annehver med dette.
– Lasangen stekes på 220 grader.
Etter 25 minutter dekk lasangen med hvitost og stek den videre i 15 minutter.
– La lasangen hvile i 10 minutt før servering
Serveres gjerne med godt brød og salat 🙂
Når jeg lagde denne omgangen manglet salaten og den var savnet!!!