Hjemmelaget Lasagne

Ingredienser :

– 400 gram kjøttdeig
– 1 løk
– 1 hvitløksfedd
– 1 boks hakkede tomater
– 2 ss tomatpuré
– 1 dl vann

– 5 dl melk
– 3 ss smør
– 1 – 2 ss mel
– 60 gram parmesan
– Lasange plater

Salt, pepper, bassilikum, muskat

Tomatsaus
– Stek kjøttdeigen godt. Ha opp i løk og hvitløk og stek litt til.
– Hell over boksen med hakkede tomater, tomatpuré og vann. La dette småkoke i 5 minutter.
– Smak til med salt, pepper og bassilikum

Ostesaus
– Smelt smøret og ha opp i melet. Rør godt og tilsett halvdelen av melken. Viktig å fortsette å røre.
  Etterhvert som det tykner ha opp i resten av melken.
  La det småkoke i 5 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
– slå ned varmen og ha opp i parmesan osten.
  Rør godt til osten er smeltet og smak til med muskat, salt og pepper.

Lasangen

-Legg litt av tomatsausen i en ildfastform.
 

– Legg Lasange plater opp på og hell så over litt ostesaus.
  Fortsett annehver med dette.
 

– Lasangen stekes på 220 grader.  
  Etter 25 minutter dekk lasangen med hvitost og stek den videre i 15 minutter.
– La lasangen hvile i 10 minutt før servering

Serveres gjerne med godt brød og salat 🙂 
Når jeg lagde denne omgangen manglet salaten og den var savnet!!!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg