Dette er en enkel loff som er knallgod når den er fersk. Den er ikke like god dagen derpå, men denne oppskriften er kun til en loff og den blir som sagt utrolig god.
Jeg lager denne hvis vi skal ha loff til middag som f.eks lasange eller suppe 🙂
Til en loff trenger du :
– 25 gram gjær (tørr eller fersk)
– 2 dl lunkent vann
– 1 egg
– 1/2 ts salt
– 1 ss olje
– 6 dl hvetemel
– 1 ss sukker
– Har du fersk gjær røres den ut i lunket vann ( har du tørrgjær har du den opp i sammen med melet).
– Ha vann, olje, egg, sukker og salt i en bolle.
– Rør inn melet til en passe fast deig.
– Dekk bollen og la deigen heve i 30 minutter. Har du dampovn er heve funksjonen på den genial 😀
– Del deigen i 3 deler, lag 3 pølser av dem og flett de sammen. Legg loffen på stekebrett og la den heve i 20 minutter.
– Pensle så med egg og dryss gjerne på valmuefrø.
– stekes på 220 grader i 15-20 minutter.