Denne oppskriften fikk jeg av ei bra dame da jeg jobbet i team i Volda. Etter jeg smakte disse bollene har det aldri vært noen tvil. Her i huset er det kun Torunns boller som gjelder!
Du trenger:
9 dl melk
300 gram melis
150 gram Smør
2 pk gjær
2 egg
1 1/2 kg mel
Smøret og melken lunkes.
Bland det tørre og det våte.
Ha opp i eggene og la kjøkkenmaskinen jobbe en god stund med deigen.
La deigen heve en god time. Har du dampovn som jeg er hevefunksjonen
på den gull verdt.
Ha litt mel på bordet og hell ut deigen.
Del den i passelige emner. Ha i rosiner om ønskelig.
Rull ut ei pølse og del opp så store du vil ha bollene.
(Husk at de hever seg!)
Ha de på et stekebrett og la de gjerne heve en stund til.
Miks et egg og smør det på bollene.
Stek på 250 grader i 5-8 minutter.
Server de som de er. Eller del de i 2 og ha i deilig krem 🙂
Så er det bare å nyte og kose seg 🙂
namnam^^
Så knakende gode ut også 🙂 kos deg!
nam ,de så gode ut! 🙂