Det er påske! Da er det deilig å ha noe ekstra godt til frokost 🙂
Her i huset har det blitt nybakte horn 2 dager allerede og det blir sikkert flere.
Dette er en enkel oppskrift og ta ikke allverdens med tid å lage hvis man har lyst til å ha nybakte horn til frokosten 🙂
Du trenger :
600 gram Hvetemel
1 pk tørrgjær
1,5 ts bakepulver
2 ts sukker
1,5 ts salt
2 dl melk
2 dl vann
4 SS nøytral olje
egg til pensling
Valmuefrø
– Ha det alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
– Lunk melken og vannet til det blir fingervarmt. Ha opp i oljen.
– Hell melkeblandingen opp i det tørre.
La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 til 10 minutter slik at deigen blir eltet godt.
– La deigen heve i ca 15 minutter.
– Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to. Kjevle ut til sirkler.
Skjær sirklene i 8 biter. (som en pizza)
– Rull bitene til horn. Start med den breieste delen og rull innover til
tuppen kommer på utsiden av hornet.
– Legg hornene på stekebrett og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
– Pensle hornene med pisket egg og hell på valmuefrø.
– Stek i ovnen på 200 grader i ca. 14 minutter.